Skolen alle elske

Som dokker sikkert alle vett, har nynorsken te Odin indoktrinert oss negativt og positivt. For ein liden avklaring fysst; her vil det bli beta-nynorsk. Stavangerdialekt me andre ord.

Vimsa meg litt rondt på denne siå her, Odin e russ i år, vel å merka. Han e røe ja, men me ska’kje mobba di mindre heldige. Det lerte eg i KRL-timen i 8ende. Uansett tenkte eg å skriva litt om Mandagens hendelse.

Me kan begynna så tidligt som i 9 tiå. Me sko springa rondt Mosvannet, sjøl om det innledningsvis bare va 2 andre fra klassen så møtte opp (Har ingenting me “russ” å gjør og ja, ekstremt slakke folk så går i klassen min, røyg, røyg, dop avsporing). Uansett, 13.29 sprang eg på! Seinare den kvelden tenkte eg og 3 andre å ta ein russaknude. Sova i et tre fra 24:00 te 07:00. Kanskje ikkje sova, men jafall sitta. Ganske lame russaknude å prøva seg på, i tillegg va det ein ennå lamare plass me sko prøva å utføra dette verke på. Ja, Bjergstedsparken, kor trenå e 20 meter høge og de nærmaste greinene te bakken ligge på 5 meter. Folk seie eg e høge, men så høge e eg ei. Ironisk nok ligge det ein klatreklubb rett nerfor, gjorde jafall før. Eg vett heller ikkje ka me tenkte på når me valgte den plassen. Eg foreslo innledningsvis Mosvannet. Men tydeligvis e folk redde for narkomane og rotter.

Me hadde jo heilt klart handikappe på vår sia. Men det folk har vanskeligt for å forstå e at di så går allmenn påbygg e folk me kunnskaper og opplevelser andre folk bare kan drømma om. Enkelt og greit blei Bjergstedsparken forvandla te St. Olav vgs (synd di e blå, eller?). Fint lide område, di hadde jo til og med kameraer så pekte rett på oss, sko sikkert beskytta oss for alle drittfolkå så går forbi. Me tente på eingangsgrillen og stod klar me di saftigaste grillpylsene. Live e fint tenkte eg, heilt te den fyssta pylså blei forvandla te Atem junior. Fekk seinare et pylsebrød så blei ganske likt. Men det va et fint lide samhold, ennå finare siden de tri andre va jenter, men såklart, i min klasse e det sånn at alle jenter e opptatt mens alle guttane e single. Bagvendt verden me leve i.

Itte grilling av pylser, og ikkje minst vitser så va heilt bag mål, va det såving. Eg har aldri gått i speidaren, men eg fekk vel et lide innblikk om kossen speiderfolk/flyktninger har det. Å såva på ein benk ekje særlig godt. Hadde såklart den trofaste såvepåsen min “Karl” me meg, men te ka slags grad det hjalp vett eg ikkje. Eg ligge å ser opp i tage/veggen. Komme øve “Jan-Tore (huske ikkje navne heilt) eier styrkerommet”. Han Jan-Tore e sikkert ein harde kar ingen tulle me, tenkte eg. Uansett, den styste såveperioden va å fanga mydlå 06.00 og 07.00 kor eg kanskje såv ein halltime, og det va sammenhengandes på heila nåttå.

Host og hark, så va det på tie me skole, me gjekk ner te Bergeland. Synonym for skole e vel fengsel? Jafall sånn skolen har vært i det sista. Den glimrande konklusjonen min vil då bli at me ikkje fekk någen russaknude, eg fekk høra at det va ganske kaldt om nåttå. Men du vett, den beste varmen du kan få e Espen-varmen. Eg va rimelig trøtte på skolen, kor energien og va laber. Men opplevelse va det, og uansett ka det har å sei nå, me va jo på trebenker, egentligt burde me fått knuden. Ikkje minst, sabla stygge skole.

2 thoughts on “Skolen alle elske

  1. Espen Aarhus Klausen

    Unnskyld for uklarheter :( Knuden gjekk ud på å såva/ligga i et tre fra 24:00 te 07:00, men siden greinene låg så høgt øve bakken gjekk me bort te St. Olav og såv på trebenkane der. Derav ingen russaknude heller :)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.