10 grunner te koffår Paint eie

Som alle vett e Paint omtrent verdens beste tegneprogram. Eg lokte ironi vil nok den daglidagse skolegåeren sei. Men nei, det her e verken sprøyt eller piss.

 1. Det aller fyssta me legge merke te e at dette geniala tegneprogrammet allerede e ferdig installert me Windows! Smarte håvene i Microsoft har tenkt på alt! Dette her e allerede vinnergrunnen te koffår det e så bra! Kor ofte oppleve du at et tegneprogram allerede e installert. Og nei, Odin. Ikkje kom me di der skittne linuxprogrammene så e basert på Microsoft sine tanker.
 2. Ka ville vel paint vært uden det geniala ikonet? Det får meg te å osa av tegneglede bare ved å se på ikonet. Di klarte seg bra på inspirasjonsfronten. Ikkje minst, det e et forbilde på kor bra det faktisk går ann å tegna.
 3. Når du åbne paint vil du legga merke te den minimalistiske stilen. Den e det klasse øve! Det prøve ikkje å leva opp te någe det ikkje e, sjøl om det e någe stort. I motsetning te Photoshop/Gimp holde Paint seg ganske enkelt….enkelt. Funksjonane e veldig klare, det skabe et klart tankekart øve ka du ska gjør. Mens i andre tegneprogram blir du bare forvirra og ende opp me å lesa 20 siers brukermanual! Paint e fantastisk enkelt! Du trenge ingen basiskunnskaper for å operera me dette programmet. Men di har vært snille nok te å legga ud generell informasjon så funksjonsskada forstår lettare.
 4. Me vett at alle goe ting e tre. Det har paintfolkå tenkt på! Det går nemlig ann å gå max tre steg tebage. Itte du har gjort tre feil, går du tre steg tebage, og alt e godt igjen!
  Svein Ove Hussein, teikna i Paint
 5. Eg lige at paint forholde seg te at tegningane ska ligna litt på Commodorespel når du zoome inn. Genialt! Dette her e bra sponsing i henhold te Commodore, i tillegg te at det gir oss goe minner fra di gamle dagene kor kassetter og øyeproblemer va det dominerande.
 6. Paint rette seg itte alle målgrupper og klasser. Fra 14—årige skatere te 55år gamle malere. Du har sprayboks på den eina siå og malingsbøta/pensel på den andra. I tillegg vil nok mattefolk (Jon blant aent) smila stort når di ser rektangler osv. Ja, eg vil påstå at filologer og vil kosa seg me paint siden der e ein “A”- knapp så indikere at her kan me skriva.
 7. Når du ska lagra tegningen din kan du velga mydlå 8 veltenkte formater. Igjen så e dette ein prestasjon i seg sjøl!
 8. Du kan hiva tegningen din som skrivebordsbaggrunn rett så det e. Enten side ved side eller midstilt. Tror nok di fleste seie ha det bra te sin nåverande baggrunn og seie god dag te den nye paint-baggrunnen.
 9. Ein superduper grunn te å elska Paint e fordi Odin hate det. Han blir sjalu når eg fortelle om di fantastiske ideane så ska komma me i den oppdaterte versjonen så blir utgitt i 2009. Generelt e han sjalu for me paint kan du tegna di mest geniale tegningane. Alt fra tegninger så ligne ein 5—årings verk, te tegninger så ligne ein 6—årings verk.
 10. Grunn nr. 10 te koffår Paint eie. Det e installert på alle datamaskinane på skolen min. Eg kan bare stikka ner te kantinå, kjøba meg kakao me krem for 7 kr totalt, setta meg ner på ein av di myge stolane di har, lena meg litt tebage, ta på solbrillene, og så begynna å tegna.

Bilde dokker ser e tegna i Paint. Det representere Paints ekte tegneglede sammen me kor bra det kan bli. Morten Abrahamsen står ansvarlig for mesterverket.

8 thoughts on “10 grunner te koffår Paint eie

 1. Egil

  Korr e bilde? :p E vel liden tvil om at Paint e et av MS sine mest geniale program. Huske godt de gode gamle dagane når ein kamerat av meg og eg satt å tegna i paint på den übersjappe pcen ans me Windows 3.11. Dog eide d programmet eg hadde på Mac’en Paint ganske lett. Barnevennlig brugårgrensesnitt, men mye kulårre funksjoner enn Paint. Derfor stille eg meg litt i tvil om Paint komme fra Microsoft sine smarte håvår siden d e ein kjent sag at de har snylta mye av Apple (og ikkje kom me d pisse om at hvis Apple konne leecha fra Xerox så konne MS og)

 2. Odin

  …likevel treng du meg og Gimp for å leggje biletet ut på sida. Dessutan finnes det faktisk lette teikneprogram til Linux ja – men kvifor bruke dei når ein har Gimp som trass alt er 100x meir avansert? :)

  Nei, Paint er eit utruleg enkelt program som ikkje duger til stort anna enn pixelgrafikk. Men i den klassa har ein òg mange betre program. — JPEG-kompresjonen til Paint er heilt forferdelig bl.a. Fargespekteret er særs begrensa, undo-funksjonen håplaus som du seier.. Neinei. :) Er lett å avfeie det der. (dessutan, 8 formater? Det er , + programmet klarar jo ikkje lagre dei skikkeleg heller – jpeg blir elendig og du kan ikkje stille på noko).

 3. Salve

  Einaste paint duge te e å lage tegningår som ska se ud som de e lagt i paint.. men den jåbben gjør an bra og :)

 4. Odin

  Eh, kva er det eigentleg du oppdaterer i desse innlegga? Er det kun for publisitet du «oppdaterar»?

 5. Espen Aarhus Klausen

  Ja, eg oppdatere bare for at eg kan få nye, mer omstendelige kommentarer. Eg såg ein eller to orddelinger eg følte trangen for å fjerna. I tillegg ga eg Morten æren for tegningen. Småting!!! Det så utgjør helheden :)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.