Manus, de metakognitive

Forord

De Metakognitive, film av Espen og OdinSom sagt, mitt fysste manus, så eg sette pris på ikkje altfor harde kritikker. Det e bare te å komma me innspel, så lenge du ikkje prøve å komma me ein tanke for kver setning eg har skreve ner. Eg ska sjøl ta det te vurdering om eg syns det ville funka å integrera nettopp den tanken du presenterte inn i manuset. På den andre fronten trenge me skuespelåre! Skriv i gjestebogå hvis du har lyst å ver me! Du får ikkje penger, bare mye kjærlighet. Udenom det, oppdage du skrivefeil, tekniske feil eller skofeil (høh?) så gi beskjed om kor den eventuelt foreligge. Sko du ver ein av di jævlane så stikke av me manuser og bosette deg i Bollywood, gå vekk, hosj. Ellers får du har ein fornøylig lesetime.

FILMMANUS © Espen Klausen

Musikkparodi på musikk
Aldersmerking: 11år i Norge (NC-17 i USA, verre enn R). Grunnet banning.
Jobbtittel: De metakognitive
Budskap: Mist musikken, mist livet.
Sjanger: Komedie/Drama/Musikal

DVD

DVD‘en må være fullspekket med bonusting
* Tabber
* Trivia
* Liten biografi om alle som var relatert til filmen
* Kommentatorspor fra de som vil kommentere (utelukker dem med mindre roller)
* Bonusfilmen “Telefon Pimpin”

Crew

Odin Hørthe Omdal
* Videooperatør
* Klipper
* Lys
* Annet

Tor Eirik
* Lyd
* Lydassistent

Skuespillere

Belinda: Monica Abrahamsen
Torlaus: Morten Abrahamsen
Arnfinn: Espen Klausen
Gitarmann #1: Jon Auklend Karlsen
Gitarmann #2: Morten Abrahamsen
Gitarmann #3: Tor Eirik
Gitarmann #4:
Gitarmann #5:
Gjengmedlem #1: Tor Eirik
Gjengmedlem #2: Jon Auklend Karlsen
Gjengmedlem #3:
Folk til gitarduellen: Tor Eirik, …
Tilfeldig forbipasserendes i Mosvannet #1: Tor Eirik
Tilfeldig forbipasserendes i Mosvannet #2: Jon Auklend Karlsen

Personkarakteristikk

Personkarakteristikk kan endres ettersom innspill fra skuespillerne selv kan gjøre personene morsommere.

Belinda

Belinda skal mest mulig komme med kommentarer som framviser at hun vet hva som er best. Hun spiller blokkfløyte, hun er middels god. Begynner lett å grine, ska alltid være en ’drama queen’. Er selvopptatt og skal være mest mulig i lyset. En merkelig klesstil trengs her også.

Torlaus

Torlaus spiller gitar, han er middels god. Han er opphengt i norske idolartister. Han har tourettes, et syndrom hvor du får ufrivillige banneutbrudd samt ufrivillige bevegelser. Torlaus sin klesstil er tragisk. Tror han er en ekte rocker osv.

Arnfinn

Arnfinn er frekk, mye går på trynefaktor. Han har et høyt muntlig ordbruk, i tillegg til det leser han mange bøker, er allvitende. Han har spilt gitar i 2 måneder, mens i avisen hevdet han at han hadde spillet i 7år. Han kan til tider være kritisk. Går i klær som er for trange.

Locations

Arnfinn inne: Odin sitt hus
Arnfinn ute:
Torlaus inne: Espen sin stue
Torlaus ute: Hus i mosvatnet
Belinda inne: Morten & Monica sitt kjøkken
Belinda ute: De gule blokkene med Jon
Gitarduell: Vedkjelleren til Odin
Ute-scener: Mosvatnet
Øvingslokale:
Øvingslokale ute:
Skarpt hjørne og krasj:

Filmen

Scene 1

Filmen starter med en svart skjerm, sangen ‘Odd Nordstoga – Orda Du Gav Meg’ spilles, fader inn. Tittelen på filmen kommer opp. Neste klipp starter ved at kameraet filmer gamle avisutklipp om tre forskjellige ulykker som tok plass i sommeren 04. Navn som Arnfinn, Belinda og Torlaus blir filmet utifra avisen, i tillegg til “bilulykke”, “gjengoppgjør”(gjengoppgjør står fordi Torlaus var som sagt med i en gjeng + avisene synser for mye), “selvmord”, “døde ikke momentant” og diverse andre ord.

Artikkelen:

Torsdag den 16ende forekom det en bilulykke på Ullandhaug. Naboer rapporterte at det var tre stykker involvert i lemlestingen. Det skulle visstnok være et gjengoppgjør mellom den gamle Tjensvoll-gjengen og den nye Ullandhaug-gjengen, en månedslang konflikt orginalt utløst av en fotballkamp mellom Tjensvoll og SIF (hvor SIF vant).

Det ble sagt at personen som omkom hoppet fram foran bilen til Tjensvoll-gjengen, grunnet av overdose og sterke hallunisasjoner. Politisjef Armund Armundsen sier at dette er et klassisk selvmordsritual fra Ullandhaug-gjengen som har hatt en årelang oppfostring med selvmord og dop siden 2003. Tross for selvmord har politiet klart å arrestere en av de involverte som satt i bilen. Det ble sagt at personen hadde 10kg kokain under bilsetet. Mens gjerningsmann nr. 2 har sporløst forsvunnet. Kripos har antydet at denne personen flyktet til Sverige. Personen som omkom døde ikke momentant av bilulykken, nærgående naboer mente at ulykkesfuglen svelget tungen, noe som førte til død. Ellers var beina delokalisert fra følelsesområdet.

For personen som ble tatt me kokain blir det ventet en overbelastende straff både i rettsalen og mest sannsynlig fengselet. Personen som har flyktet er under sporing. Mens offeret som omkom blir gravlagt med lukket kiste på Onsdag i neste uke.

Hvem som dør av hva blir aldri vist utifra avisen. Dermed skaper det en viss spenning over hvem som dør. Navn på produksjonsteamet og skuespillerne kommer opp fra venstre og høyre. I tillegg vises det bilder av ulykkesstedet. Dramatiske bilder av ulykkesstedet er lov. Ikke minst søte bilder av naturen (Mosvannet), eller oversiktsbilder av byen (Ullandhaugstårnet). Musikken spilles hele veien igjennom helt til skjermen blir svart og det kommer opp en tekst hvor det står: I forkant av ulykken.

Scene 2

Diverse bilder av det som skal være huset til Belinda og etter huset til Torlaus (de bor forskjellige plasser). Dermed bilde av Belinda og Torlaus som sitter på en stol/sofa. Belinda og Torlaus slår hver for seg opp i Stavanger Aftenblad på annonsedelen hvor de kommer over en annonse om en kar som søker bandmedlemmer til et nyoppstarta band. Annonsen vil forhåpentligvis noenlunde se ut som dette, det kan i tillegg være andre humoristiske innlegg:

Annonse

Begge to ringer omsider tlf-nummeret, Belinda litt i forkant, handlingen er parallell i scene 2, derfor kan det gjøre seg med en split slik at begge personene vises til tross for at de er to helt motsatte plasser. Belinda til venstre, Torlaus til høyre i bilde.

Belinda kommer først gjennom og får snakke med Arnfinn. Torlaus får høre ”opptatt-lyd”. Arnfinn kommer inn til høyre for Torlaus når han tar telefonen og starter en samtale med Belinda. Dialogen mellom dem to går følgende:

Belinda: Hei, du så ville starta band?

Arnfinn: Uhm, ja. Vettkje om eg vil ha kvinnelige me då

Belinda: Min dyktighet sette Rimi-hagen i ein økonomisk krise.

Arnfinn: Ska vel litt te å få han i ein økonomisk krise?

Belinda: Ikkje når eg spele

Arnfinn: Det høres jafall låvandes ud, bare mød opp

Belinda: Kor og kati?

Arnfinn: Hansenhjørna 10, klokkå 18.00.

Belinda: Okay! Orginalt tlf-nommer forresten (henvendelse til Telefon_Pimpin, Arnfinns tlf-nummer er 666 66 666)

Arnfinn: Vett, ka hette du forresten?

Belinda er overglad og legger på før Arnfinn får fullføre setningen. Arnfinn får hele bildet for seg selv og sier ”Vett, ka hette du……..” ‘Dududu’ lyd kommer. Overdramatisk hallo’ing tar plass. (Henvendelse til Amerikanske filmer og halloing etter at røret er lagt på)

Arnfinn: Hallo?? Hallo?? HALLO???
Scene 3

En svart skjerm med tittelen: ”Punkt 1: Kunsten å skaffe folk” kommer opp. Deretter kommer det fram et utendørsbilde av øvingslokale til Arnfinn. Forskjellige folk som skal inn på øvingen står utenfor og øver. Folk kledd i svarte skinnklær eller i generelt merkelige/stygge klær kunne vært noe. Dermed går vi inn i selve øvingslokalet. Det er tydelig at Arnfinn ikke kommer overens med den første gitarmannen som nettopp er ferdig med å spille. En dialog slik som dette tar sted:

Arnfinn: Kutt av strengene og lag lydår me monnen, kanskje det blir ein bedre helhed!

Gitarmann #1:Pass deg før eg lage lyder me hendene mine.

Arnfinn: Får nå håba du har bedre klapperytme.

Gitarmann #1 går ut sint.

Scene 4

Det går da over til Torlaus som er på vei bort til øvingen, idet han går forbi noen ”gjengmedlemmer” slår Touretten til og han banner. Gjengmedlemmene tar seg nær av dette og slår han i magen/fjeset slik han faller. Mens Torlaus blir filmet liggendes på bakken og har vondt går det over til Belinda som sitter og øver på blokkfløyta si, plutselig merker hun at hun er sent ute. Nå er begge to i realiteten sent ute. Sangen ”Cat Stevens – The Wind” starter. Belinda og Torlaus springer og stresser febrilsk for å ikke komme for sent.

Kameramessig blir det først filmet når Belinda springer for å komme fram, deretter Torlaus, så går kameraet over til auditionen. Gitarmann #2 spiller en sang vi ikke hører, tross for Cat Stevens sin sangen spilles. Gitarmann #2 skal være stygt kledd. Slik blir vinklene skiftet, Belinda, Torlaus og Gitarmann #2/Arnfinn. Belinda kommer fram først, hun banker på, musikken går ned.

Scene 5

Gitarmann #2 ser tydelig misfornøyd ut, noe som indikerer at han ikke fikk være med i bandet. Gitarmann #2 har joggebukse på seg (plastikkgrønn kunne vært noe) + matchende overtrekksdrakt (spiller på det at folk prøver å være mest mulig orginale, dermed skape sin egen nye stil innenfor musikksjangeren). Trynefaktor fra Arnfinn’s side. Arnfinn sier:

Arnfinn: Ska’kje ha någe polakk-kostyme i mitt band

Gitarmann #2 ser tydelig krenket ut, starter å gråte/hyle (spiller på det at alle rockere ikke er tøffe).

Han går ut. Belinda sniker i køen forann gitarmann #3 – #5. Entrer døren, Arnfinn ønsker henne velkommen, han merker at hun ikke har noe nevneverdig instrument med seg. En diskusjon eskalerer seg:

Arnfinn: Velkommen velkommen, du e dagens fysste dama. Det va vel me så hadde den sosiale samtalen øve telefonen? Ka hette du?

Belinda: Belinda.

Arnfinn: Ahh, ekje det den niende månen te Uranus?

Belinda: Jo, oppdaga i 1986.

Arnfinn: Fint år, fint år.

Begge to begynner å bli sentimentale, tenker tilbake til de gode tidene, fødsel osv. Faller litt av på dialogfronten.

Arnfinn: Vel, kor og ka e instrumente ditt?

Belinda: Hmm. Vel, inni jakkelommen min og det e et stykke tre så har x-antall hål i seg for å regulera tonane. Munnstykket e ein kompakt treblokk med ein smal spalta te loftå. Instrumente va særlig populert i tidsepokene renessansen og barokken.

Arnfinn avbryter når Belinda sier barokken.

Arnfinn: Vil du at eg ska baga kagår? Eller komme det i sammenheng me EG BRYR MEG IKKJE!!

Belinda: Kaga ville faktisk vært ganske godt!

Arnfinn: Ahh, spring rondt treet og lokt sarkasmen. Kaffor’et instrument har du?

Belinda: Uhm, Blokkfløyta?

Arnfinn: Blokkfløyta? Du ska få bonuspoeng for orginalitet, men det e det einaste.

Belinda: Unnskyld?

Arnfinn: Jaja, greit. Sett i gang. Folkå så har vært her i dag har vært liga musikalske så Idol-Sandra og liga motebevisste så Kiki Sørum.

Belinda: Hehe, får nå ikkje håba di lage liga stygge blomster som blomster-Finn.

Arnfinn: Ka har blomster-Finn gjort deg? (alvorlig)

Belinda: Han stakk av me faren min

Arnfinn: Hmmm…ehh, kor va eg…jo spel.

Belinda spiller på blokkfløyta hun prøver seg på ’puff den lille dragen’. Belinda har fram til nå vært den eneste som har kledd seg akseptabelt ( i Arnfinns syn) + hun kom godt overens med Arnfinn. I tillegg fengsler blokkfløytesangen Arnfinn.

Arnfinn: Talent av det kalibere har eg ikkje sett siden eg såg Arne Hjeltnes bada nagen me 3 andre guttar og kalla det «ei koselige tid».

Belinda: Ehh, Får eg ver me då? I bandet ditt?

Arnfinn: Ja! Utvilsomt! Du e me!

Scene 6

Det går da over til Torlaus som er i ferd med å komme inn på Arnfinns eiendom. Han ser litt rystet ut etter at han fikk bank, blod under nasen. Gitarfolkene utenfor huset (de venter på å komme inn for å spille) har en samtale. Torlaus kommer akkurat inn i samtalen.

Gitarmann #3: Så kom eg hjem, tog håndå neri jakkelommen. Så låg der ein sjokolade der! Haha, du kan lura på ka eg sa ittepå. (Henvendelse til Odin)

Torlaus: FAEN SATAN!!!

Gitarmann #3: Eyh! Kossen visste du det?!

Gitarmann #5: Han e kommunist!!

Gitarmann #4: Me tar lerårtrikse på han!!

Gitarmann 3 og 4 tar lærertrikset på Torlaus. Lærertrikset innebærer at en løfter underarmen til personen opp i lufta, noe som gjør offeret hemmet i kamp.

Torlaus er på utsiden idet Belinda ble tatt med i bandet. Vi hører diverse bannefraser som kommer fra utsiden. Arnfinn viser ut Belinda, døra åpnes, en ser at 2 svartkledde personer holder armene til Torlaus oppe. Dette må se veldig dumt ut.

Belinda: Ka holde dokker på me?!!?

Gitarmann #3: Ehh, gitarsosialisering?

Arnfinn: Ser ud som hiphop-sosialisering

Gitarmann #4: Nei, det innebere drive-by’s og drab generelt.

Arnfinn: Ahh, unnskyld

Torlaus: FAEN SATAN EG HAR VONDT I KJYDDKAGENE!!!

Arnfinn: (ser sjokkert på Torlaus) Uhm, joda, du så blir mishandla, kom, du kan få spela.

Torlaus: Ja, HELVETTE MORDI ville vært veldig snilt av deg hvis eg fekk låv.

Gitarmann #3: Ka me oss då? Me har jo venta her lengre enn han.

Arnfinn: Vent litt te

Gitarmann #3: Eg harkje lyst på te (sier det svakt i bakgrunnen)

Gitarmann #4: Eyh, me kan springa itte kverandre imens! (Sier det med et utrolig engasjement)

Gitarmann #3: Ja!!!! (Her også)

Gitarmann #4 slår Gitarmann #3 på rompen. Gitarmann #3 springer etter Gitarmann #4 , ser lite maskulint ut. Latter kommer fra dem. Gitarmann #5 stiller seg skeptisk til dette.

Gitarmann #5: Ka holde dokker på me? Det e den femte gangen i dag dokker har holdt på me dette tulle!

Arnfinn, Torlaus, Gitarmann #5 og Belinda ser på Gitarmann #3 og #4 med urovekkendes øyne.

Arnfinn: Ska eg stryga di fra listå?

Torlaus, Gitarmann #5 og Belinda nikker. Arnfinn stryker dem av listen.

Arnfinn: Det va nok homorelatert opplegg for ein dag, stig på…..?

Torlaus: Torlaus

Scene 7

Torlaus blir vist inn, han går inn. Setter seg ned på en stol, tar opp gitaren og spiller. Han er middels flink. Han prøver seg på David Pedersen – Wild at heart. Han får det sånn noenlunde til. Arnfinn har alltid vært en stor fan av David Pedersen sine verk. Det er mange plakater av David Pedersen inne i lokalet, noe som tyder til at han er stor fan. Avgjørelsen blir lett for Arnfinn.

Arnfinn: JA!! JA!!! Du e me!!!

Skjermen blir svart.

Scene 8

Skjermen er fortsatt svart. Tittelen: ”Punkt 2: Hva med navn?” Kommer opp. På likt med tittelen hører en at Arnfinn sier: Javell, ka me navn?

Et bilde åpenbarer seg, de sitter på en mark i Mosvannet. Det er et lite pusterom før Torlaus tar ordet.

Torlaus: MORDI (beveger seg abnormalt, ser at han prøver å holde syndromet inne).

Arnfinn: Eg har alltid neglisjert ett spørsmål. Ka e det me deg og utbryddå? Du e jo liga ustabile som store Mehmet så e litt mindre enn store store Mehmet og der igjen større enn middels Mehmet, men relativt styggare i monnbrugen enn tynne Mehmet så e bosatt på sør-østkanten.

Torlaus: Eg trodde tynne-Mehmet flytta te vest-sørkanten.

Belinda: Eg va samen me ein Alkis-Mehmet ein gang.

Urovekkendes stillhet, Arnfinn og Torlaus ser merkelig på Belinda.

Torlaus: Uansett. Eg har et syndrom overbetalte menn i kvide frakker kalle for Tourettes, det føre te ufrivilligt vokabulær som oftest e stygt. Mitt tilfelle e ganske sterkt.

Belinda: Ka me ”The Turrets”? Eller eventuelt Belinda’s superduper band!

Arnfinn: Ja, eller ”Belinda bruge blokkfløytå alle di feil plassane!”

Torlaus banner i bakgrunnen

Belinda begynner å grine

Arnfinn river seg i håret og skriker

Forbipasserende ser sjokkerendes på dem.

Torlaus kommer til ordet.

Torlaus: Ka me «De metakognitive»?

En dyp stillhet synker inn, skjermen blir svart.

Scene 9

Svart skjerm, tittelen: ”Punkt 3: Konflikter og musikk”.

De tre bandmedlemmene sitter en plass og diskuterer hvordan historien om bandet skal være.

Belinda: Me e jo et band så skaba revolusjon me å innføra blokkfløytå i rocken. Me trenge konflikter innad i bandet. Det vett jo alle. Nevn ett band så ikkje har hatt problemer?

Torlaus: Baha Men?

Belinda: Baha Men??

Torlaus: Ja, di der sexy afrikanarane så synge om hondar og bevegelser.

Torlaus drar i tillegg opp en veldig dårlig tegning hvor du ser tre svarte menn. En strek er trukket bort til dem, til høyre for streken står det “Sexy Afrikanere” dårlig skrevet.

Belinda: Det e fortsatt ikkje et rockeband.

Torlaus: Nevn ett band sa du.

Belinda: ROCKEBAND!

Torlaus: S-S-S-A-A-A-T-T-T (holder kontroll over det)

Belinda: ROCKEBAND!!!!!!

Arnfinn: Du stresse opp Mr. Vokabulær, la han ver. Eg vett om et band.

Belinda: Å?

Torlaus stresser seg opp i bakgrunnen, han faller over en gjenstand. Torlaus faller over noe rett før Arnfinn avslører bandenavnet.

Arnfinn: Han der bonden fra…..

Torlaus faller

Arnfinn: Du Torlaus. Sikker på at du ikkje e funksjonshemma?

Torlaus: Mormi seie eg e 52,4% stabile, men hu har aldri nevnt någe om at eg e hemma

Arnfinn: Einaste eg seie……

Belinda avbryter

Belinda: Hallo? Du sko nevna bandnavn?

Arnfinn: Ahh, ja.

Belinda: Vel?

Arnfinn: Odd Nordstoga

Belinda: Det e jo ein PERSON, ikkje et band!!!

Arnfinn: Han spele jafall me et band.

Torlaus: He he, sist eg hørte så va Odd Nordstoga på Norgesturne me mordi, Belinda.

Arnfinn: Trodde ikkje den begynte før i Juli

Belinda: IKKJE DISS MORÅ MI!!!

Torlaus: Jo, eg fekk ein privatkonsert i går

Belinda hyler og skriker, slår til Torlaus.

Arnfinn: Kvalifisere dette seg som ein konflikt?

Skjermen blir svart

Scene 10

Svart skjerm. Tittelen: “Punkt 4: Etter en konflikt kommer det alltid en til”

De tre bandmedlemmene sitter i øvingslokalet.

Belinda: Høres dette her bra ud?

Belinda tar en blokkfløytesolo

Torlaus: Jo, va litt medium stiligt. Ka me dette då?

Torlaus tar en trall på gitaren

Torlaus: Spel någe du då Arnfinn. 7 år og alt SATAN!

Arnfinn: Njaaa, føle meg……..

Torlaus avbryter

Torlaus: FAEN!!

Belinda: Du føle deg litt?

Arnfinn: Har litt vondt i magen akkurat nå

Torlaus: Goe gamle eg-har-vondt-i-magen-derav-fyra-av-ein-kanon-i-toalettet unnskyldningen.

Belinda: Haha, ja, eller goe gamle eg-har-vondt-i-magen-derfor-må-eg-hjem unnskyldningen.

Arnfinn: E ingen unnskyldning, dette her e beinharde informasjon.

Belinda: Kati begynte du å gi ud informasjon?

Arnfinn: Siden eg fekk vondt i magen

Belinda: Kossen påvirke det gitarspelingå di?

Torlaus: Kanskje han kjenne han må trekka på toalette når han spele ein sang, derav ødelegga sangen helhetsmessigt

Arnfinn: Herregud…asså…

Belinda: Spel!!!!

Torlaus: Spel nå!!!!

Arnfinn blir presset til å spille, tar en litt rusten versjon av Enrique Iglesias – Escape. Når han er ferdig er det helt stille. Sjokkerendes øyne fra Belinda og Torlaus.

Belinda: Ka faen kalle du dette?

Torlaus: Ja, ka FAEN SATAN! Eg lage jo bedre lydår i søvne, har eg hørt.

Belinda: 7 år du liksom?

Arnfinn: Greit greit, løs x^2 – 4x + 4 = 0 og sett måneder bag

Komplett ro igjen

Arnfinn: Faen då. Eg har spelt i 2 måneder.

Torlaus: KA FAEN!?!?

Trist pianomusikk kommer

Arnfinn: Det begynte me at eg ønskte meg ein gitar i ein alder av 17år, men eg fekk aldri. Dagane va endeløst lange, det førte te at eg måtte trekka meg ner te gadene i byen…..for å høra på musikk. Me pleide alltid å ha fancy middager på fancy restauranter. Kver gang eg satt og spiste dirigerte øyene seg ud te di heldige udleningane så satt ude i -3 grader og spelte på gitar.

Triste musikken stopper.

Belinda: Ka slags dritthistorie e dette her? Ka det ska ver trist me? Du spise på fancy restauranter???

Arnfinn: Va ein ekkel polakk så va kokk

Torlaus: SKJERP DEG!!! KA DET SKO VER TRIST ME??

Arnfinn: At eg ikkje fekk gitar når eg hadde skikkelig lyst på?

Belinda: Faen asså! Du ligge jo bag oss på musikkfronten…..minst me 2år og forann oss på bortskjemt-fronten me 10år.

Arnfinn: Dokker kan lera meg?!

Torlaus og Belinda tenker seg grunding om, etter litt nikker Belinda til Torlaus

Torlaus: Ska F-F-FAEN lera deg mange SATANS goe idolsanger…for HELVETTE!!!

Belinda: Ja, sjøl om du suge så lige eg samholde her. Me ska hjelpa deg Arnfinn!

Svart skjerm

Scene 11

Svart skjerm. Tittelen: “Punkt 5: Så var det øvingen”

Det blir her innledet med en sang, ettersom bilder viser at Torlaus og Belinda hjelper Arnfinn med å bli bedre. Bilder av øvelser og notelæring kan være noe. I begynnelsen framstilles Arnfinn som dårlig, men ettersom tiden går avanserer han, måten vi merker det på er at det i begynnelsen er merkbart at Arnfinn bommer på øvelsene, blir dermed sur. Noen bilder senere er det å merke at han treffer på øvelsene, og dermed blir glad. Han blir litt bedre, men fortsatt ikke på noe topp-nivå.

Svart skjerm

Scene 12

Svart skjerm. Tittelen: “Punkt 6: Brev som kommunikasjonsmiddel”

Hjemme hos Arnfinn. Arnfinn går bort til postkassen får å se hva som er nytt. Mellom all reklamen han blar gjennom (morsom/merkelig reklame som blir filmet) finner han et brev. Han åpner brevet. Inni brevet er det et ark hvor det står skrevet me grønn tusj (håndskriften må være i likhet med en 5årings verk): “Du dissa meg for siste gang! Du og meg ska ta ein gitarduell! Du e vel ikkje redde? Hvis ikkje, mød opp me Hansenhjørna 7 klokkå 21:00. Hilsen Gitarmann #1” På toppen av det hele ligger det inni brevet et plekter som er delt i to.

Arnfinn tar det destruerte plekteret og klemmer det

Arnfinn: Ingen kalle meg for pysa!!!

Arnfinn ringer til Belinda og Torlaus og forklarer situasjonen. De kommer bort.

Svart skjerm

Scene 13

Svart skjerm. Tittelen: “Punkt 7: Tiden står stille”

Arnfinn er bekymret ovenfor gitarduellen. Han går rundt i huset, titter på klokka, ser ut vinduet.

Omsider kommer Belinda og Torlaus fram til Arnfinns hus, de ringer på, Arnfinn åpner.

Belinda: Ka e probleme?

Arnfinn: Eg har blitt utfordra te ein gitarduell

Torlaus: Av kem?

Arnfinn: Ein av personane så va på øvingå hos meg.

Torlaus: Koffår det?

Arnfinn: Tydeligvis så har eg vært frekke mod han. Men herregud, eg e jo nesten det me alle.

Torlaus: Eg har troen på deg!

Belinda: Eg og! Sånn hallveis jafall

Arnfinn: Håbe nå det. Han la et ødelagt plekter neri breve som et supplement.

Belinda: Ødelagt plekter?

Torlaus og Belinda er sjokkert over ødelagt plekter.

Torlaus: Det kan jo bare bety ein ting!

Arnfinn: Kadå?

Torlaus: Ødelagt plekter som blir sendt via brev betyr at vedkommende hermed ønske at du bomme på strengene når du spele. Det blir også kalt for den kvite-manns-bom-på-gitarstreng-formell. Opprinnelig ein gammale trollmannsformell som blei tatt fra di innfødte i Kenya, då trolldommen blei kalt for den-svarte-manns-must-rytmen-formellen/bli-kvide. Formellen blei videreført te Engelske kolonister som voldtog og stakk av me formellen te disse heksedoktoårane. Omsider nådde ann udvalgte personer i Norge.

Arnfinn: Stemme dette, Belinda?

Belinda: Ser det ud som eg har lest imperialistisk historie om kolonister så udnytte innfødte og videreføre ein trolldom?

Tongt pust

Arnfinn: Har du ikkje hovedfag i historie då?

Belinda: Nei, eg har hovedfag i friminutt!

Torlaus: Eg har hovedfag i å møda opp på skolen me reine monn

Belinda: Koffår har det seg alltid sånn at me snakke mer drid enn piss?

Torlaus: For det e ein større lettelse å drida enn å pissa?

Arnfinn: Ehm? Jaja, eg komme aldri te å klara dette her, gitarduellen det e.

Belinda: Vent, eg vett kossen me kan klara dette!

Arnfinn: Forklar

Belinda: Me tar bare ein berbare cd-spelar, sette på ein utrolige sang, så lade du som om du spele sangen. Du vinne, någe så åbne dører te kontrakter for oss, om 1 år så e me kjendiser, me meg i fronten. Itte eg finne ud at dokker e me’he’er går eg fra bandet og ein talentspeider finne meg, han lure meg i sengå någen ganger. Itte mye ligging får eg ein gig på Metropolis, der blir eg oppdaga som stjernå eg e, itte litt te ligging reise eg te Hollywood og finne lykken der, for du vett, eg e best og eg klare meg alltid!

Arnfinn: Så mye så eg lige tanken, så sugan!!!

Torlaus: Enige!

Belinda: Mine planer e jo alltid goe!!!

Torlaus: Ja, i forhold te mine (tenker seg om på hva han sa)

Arnfinn: Her må eg nok tyda ud me mine beste krefter og trollbinda denne gitarmann #1. Joksing e for folk så har same navn så måner, mens kunsten å ver pysa e for folk så banne mye. Denne morroklompen e min!

Torlaus: Me må vel gå snart då?!

Arnfinn: Ja, me går…..me stil

Svart skjerm

Scene 14

Svart skjerm. Tittelen: “Punkt 8: På vei til gitarduellen”

På veien bort til Hansenhjørna 7 ser du Arnfinn, Belinda og Torlaus går side ved side, de trekker folks oppmerksomhet, og noen henger seg med på vandringsturen deres, uten at de som henger seg med egentlig forstår hva de blir med på. I en typisk amerikansk film ville det helt sikkert blitt 50 personer som hadde latt seg fenge med, men her blir det toppen 5. Søt/fengendes musikk spilles, ligner på en musikal, dansing osv.

Scene 15

De kommer fram til Hansenhjørna 7. Går inn i huset. Gitarmann #1 sitter og spiller Step by Step (tv-serie). Gitarmann #1 har noe hvitt under nasen som skal se ut som han har sniffet noe ulovlig, men i realiteten er det bare melk (spiller på det med at alle ‘rockere’ bruker narkotika og sniffer). Glass med melk står ved bordet. Folkene som ble med på vandringsturen blir også med inn for å se på gitarduellen.

Arnfinn: Hallo?

Gitarmann #1: Ja?

Arnfinn: Du så utfordra meg?

Gitarmann #1: Jepp.

Arnfinn virker litt forstyrret over melkeflekken

Arnfinn: Ehm, du har någe onna nasen.

Gitarmann #1: Ahh, unnskyld, må bare ha det.

Tørker vekk melken

Gitarmann #1: Kem e alle disse folkå?

Arnfinn: Moralsk støtte?

Gitarmann #1: Te deg eller meg?

Arnfinn: Ser eg ud som telefon-operatøren Ingrid så jobbe for statistisk sentralbyrå?

Gitarmann #1: Nei, men du ser ud som et bulka vrag i di der klenå, hvis kler e rette definisjonen.

Arnfinn: Så me begynne å impertinentere? (impertinentere betyr å være nesevis, frekk)

Gitarmann #1: Hæ? Tror heller me begynne å spele eg.

Arnfinn er usikker

Arnfinn: Uhm, ja, greit.

Gitarmann #1 begynner. Han starter av med ‘Andrew W.K – Party Hard’. Når han er ferdig med å spille later han som at han skal slenge gitaren nedi golvet, men trekker seg ut i siste liten. Idet, Gitarmann #1 går av scenen, virker det som han stikker av. Arnfinn kommer med en kommentar.

Arnfinn: Hah, du trakk deg!!!!

Gitarmann #1: Hæ? Sko bare ha litt melk

Arnfinn: Ja, du må bare ha det? Dra deg baglengs oppi kundekontore te Tine.

Gitarmann #1: Sett fingrane kor strengene e

Arnfinn: Åja, det ville mordi likt!

Gitarmann #1: Spel då!!!

Arnfinn: Greit greit

Arnfinn pakker opp gitaren. Han spiller en sang. Fungerer rimelig greit.

Gitarmann #1: Eg ser du kan någe, men me 7 år i baggrunnen burde du tatt någe mer komplisert.

Arnfinn: Eg spare snobepåsen te slutten

Gitarmann #1: Javell javell, digg dette

Gitarmann #1 overrasker Arnfinn når han drar opp Steve Vai – Crossroads Gitarduellen på gitar. Arnfinn har gått tom for ord, vet ikke hvilket låtmateriale han skal dra opp.

Gitarmann #1: Kom me snobepåsen nå då.

Arnfinn: Jo det begynte me at eg sko bygga et lego-hus. Eg kom te tredje etasje men så SLÅ HAN TORLAUS, FOR GUDS SKYLD!!!!

Torlaus: HÆ? (overrasket) Jaja

Torlaus går mot Gitarmann #1, Torlaus smiler, prøver og slå Gitarmann #1, men Gitarmann #1 slår Torlaus. Torlaus faller ned.

Arnfinn: Det va nå så majones på nugatti.

Publikum er sjokkert. Belinda hyler. Går bort til Gitarmann #1 og skal til å slå. Gitarmann #1 bitch-slaper Belinda. Belinda begynner å grine.

Arnfinn: Det va nå så reger på tomater. Velvel.

Arnfinn går bort til Gitarmann #1, bretter opp sleaves’a og skal slå han, men snufler på veien bort. Gitarmann #1 ler. Gitarmann #1 kjenner han må ha litt melk (kommer med en uttalse: “Ahh, melk”, skal bort til melken men snufler i beinet til Torlaus og slår hodet. Publikum står og ser på med sjokkerte øyne. Arnfinn kommer til seg igjen, vekker Torlaus og Belinda.

Arnfinn: Me må gå før Kripos komme!!

Svart skjerm.

Scene 16

Tittelen: “Punkt 9: Alt som ender, ender tragisk”

/Gjengen sitter forslått i mosvannet en plass, blåmerker/sår. De er sure, irriterte og langt ifra metakognitive.

Belinda: Nå blir me aldri kjente. Tusen takk Arnfinn!!

Arnfinn: Ja? Hørte du sangen han spelte? Det overgår jo mitt spekter så det holde. Hadde eg ikkje visst bedre hadde det vært han så hadde spelt i syv år og ikkje meg.

Belinda: Du konne jo bare tatt någe!!!

Arnfinn: Eg stivna!!! Hadde ikkje fått te någe uansett. Eg hadde bare øvd inn to sanger. Sko eg liksom ta han på sengå me Blink 182 – All the small things?

Belinda: Hadde du bare øvd inn to sanger??? KA FAEN E DET SÅ E GALE ME DEG!!! OG KOFFÅR ØVE DU PÅ SÅNNE SAN

Torlaus: FAEN!!! Kan dokker ver rolige!! Eg har fått utrolig mye bank i det sista!! Faktisk så mye bank at eg har glemt ud diverse bannefraser.

Belinda: Det ekje det einaste du har glemt

Torlaus: Hæ? Ka sa du?

Arnfinn: Kan me prøva å ver litt siviliserte? Me e fortsatt et band!

Belinda: Et band så hette di metakognitive. Ka inni hekkan betyr metakognitiv?

Arnfinn: Eg tror det har oppstandelse fra ein ingrediens Ingrid Espeli kokte opp i 94 når hovedretten te hu blei omtalt som positivt overraskandes.

Belinda: Akkuratt? Så me har kalt opp et band itte ein ingrediens? Det e jo fint!!

Torlaus: Nei, herregud, det betyr jo….

Arnfinn: Kjeften Torlaus! Hvis du ikkje banne snakke du piss og omvendt. Mens du Belinda. Du klage og klage, hvis du ikkje klage tenke du på deg sjøl som statsminister.

Belinda: Vettu ka? Eg orke ikkje mer! Eg har fått nok av deg og dine smarte kommentarer, deg og dine STYGGE kler, deg og dine ubrugelige talenter. Eg e udav dette bande!! Ha det!!

/Belinda går vekk. Sangen ‘Thomas Dybdahl – Tomorrow Stays The Same’ begynner å spille i bakgrunnen.

Torlaus: Arnfinn! Eg e og rimeligt leie nå, på ein generell basis, og ikkje ein metaforisk basis. Oi, vent, nå komme det litt piss. EG GIDDE IKKJE MER, ha det!

Arnfinn: Dokker kan jo ikkje bare gå nå?? Det e jo sånn så dokker har sagt, alle møde modstand, sjøl om Odd Nordstoga og Baha Men i gåseøyne e perfekte!!! (pusterom) Ja, gå då!! Reis te Pakistan og bli Quisling!!! FAAAAAAAAAEEEEN!!!! (Sur, oppgitt)

Scene 17

Kameraet går etter Belinda, Torlaus og Arnfinn hver for seg, mens di går vekk fra hverandre. De er leie/deppet/motsatt av strålendes glad. Etter det går en litt fram i tid. Arnfinn selger gitaren sin, ser at han angrer på at han solgte gitaren. Er misfornøyd over livet sitt, begynner som avisbud. Torlaus har også gitt opp musikken, han derimot kaster gitaren sin. Etter det kommer han inni gjengmiljøet. Belinda er derimot den eneste som fortsetter med musikk og er den eneste som har en problemfri hverdag. Inntil hun en dag mottar en søknad hvor hennes ønske om å gå på musikklinja i Oslo har blitt avslått. Dette får henne til å miste kontroll. Hun springer ut av huset og bortover i gata, skriker. Idet hun passerer et hjørne/en busk/en plass med dårlig oversikt kommer det en bil og kjører på henne. Inni bilen sitter Arnfinn og Torlaus. De har savnet musikken og hadde ønske om å starte opp bandet igjen. Derav kjøreturen bort til henne. Sjokkerte øyne fra Torlaus og Arnfinn. Det går over til noen fine naturbilder av Mosvannet. Etter litt blir skjermen svart og rulleteksten kommer opp.

Som tilleggsmateriale kommer det opp, helt i slutten av rulleteksten:

Belinda Karmessen 1986 – 2004

Vi vil alltid savne deg, en sann inspirasjon! Må du nå himmelen og enda lengre.

Arnfinn Daffne soner nå hard tid i fengselet, han vil ikke slippe ut før 2010 Torlaus Sakkaridsen forsvant sporløst etter ulykken

Dette kan lure seerne til å tro at filmen var basert på en sann historie. Derav begynner de å “google-searche” osv.

/Slutt NB! Kopiering av manuset, bruk av scener, dialoger osv fra her vil bli sett hardt ned på. Harde sanksjoner blir etterhvert møtt med med harde tiltak som f.eks; finn dusten som stjal manuset og hyr inn noen store folk. Enhver kopiering av dette materialet er ikke tillatt! Skulle du være så uheldig og komme borti ctrl + c, er det best at det ikke blir brukt til egen manusoppbygging, eller i det hele tatt brukt! Ellers ha en koselig aften.

24 thoughts on “Manus, de metakognitive

 1. Jg.a

  Hehe, genialt. Håpe du klare å gjennomføre denne. Nå e eg litt imot ditt musikkvalg her, men d kan ha noge med at eg e litt trøtt nå og ikkje heilt forstår ironien i d (om d e noge :S ) Får lese den omigjen når eg e våken eingang.

  Uansett: se å få mekka denne t film^^

 2. Teirik

  Denne kommentaren e skreve fortløpande så eg lese manuset, så det e et par tri ting som eg kommentere som gjerna vil bli forklart utover i manuset, men vha denne metoden får eg iallefall formidla inntrykket mitt på min vei gjennom manuset :)

  Ser allerede at me starte bra når arbeidstittelen blir «De metakognitive». Satse på at det blir klemt inn «Der e ikkje substans i Stigmatiseringå di!»

  Vakker besrkivelse av Belinda, Torlaus og Arnfinn. Espen: Blir det trang som i KK-sine-klær-trang? Knne mildt sagt blitt interessant..

  Scene 1: ha ambulanse / redningsteam og blålys! Der e alltid blålys på ulykkessted, sjøl om det e på ittekant

  Artikkelen om livet som forsvant på tjensvoll e bare genial! Tjensvoll e low!

  Du imponere med å vita at Belinda va den 9. månen t Uranus må eg sei! Sjøl måtte det ein google t for å se om det stemte ;)

  Scene 4: Vakre kommentarer fra Arnfinn når det komme t blokkføytå! Lika bra kommentarer som alltid fra deg :D Forreten… ka innebere lerårtrikset?

  Scene 5: Haha, Mehmet :D «Elske når ordbøkene ikkje tar me ord som metakognitiv… Regne uansett me at du vett ka d e, espen…

  Scene 7 e genial.. men når Arnfinn fortelle om restaurantbesøkå, så kan du godt fyra me någe merr positivt beskrivande adjektiv.. Blir ennå merr absurd då :)

  Scene 8: koss har du tenkt å få fram at an avansere? Spele reinere men fremdeles med feil? ska der ver humor i denne scenene og, eller e det bare ein «forklaringsscene»?

  Scene 9: Når Arnfinn seie «Ingen kalle meg for pysa!!!», så må det seias som som i alle gamle action/westernfilmer… zooming inn på ansikt der personen står med et forvridd uttrykk i tryne, og klare å pressa ut denne strofen blandt milavis med aggresjon og raseri :P

  Tja, scene 11 va jo litt…kaotisk? Kan bli bra, sålenge den e utført rektikt :) menneh… kripos? :P

  Sånn ca. sammendrag Glede meg t å se resten av manuset og, komme nok t å bli kanon viss det fortsette i same gadå! Men eg ser ikkje heilt ka gitarduellen hadde me heila bandet å gjørr, utenom at de va me på alt då. Men igjen, så kan det ver at det e eg som bare e litt lost. Som sagt, glede meg t å se koss dette bler videre, og glede meg mest av alt t å se sluttresultatet!

  Over og ut for denne gang, /end of line

 3. Espen Aarhus Klausen

  Faktisk, eg går fram og tebage me forskjellige meininger når det komme te slutten. Sykkelulykka vil igroen bli veldig vanskeligt å få te, særlig me tanke på at di blir uvenner i scene 12. Någe så dermed føre te at di må ta ein trimtur på sykkelen, kor di då, alle 3, kræsje me kverandre :P Eg satt å rekonfigurerte på slutten, någe så føre te at eg må skifta litt på begynnelsen og. Men me får se, kommer sikkert opp seinare i dag.

  Uansett:

  Vil det ikkje bli litt vanskeligt å få te ein ambulanse på ulykkesstedet? Me mindre du har kontakter, eller at me gir di falskt anrob.

  Lerårtrikset innebere at du tar ein person onna armen og lyfte armen opp, di e ganske så maktesløse då :P Klassisk lerår-rutine di tar når elever har vært ulydige.

  /Scene 8 – fysst konne det vært at han bomma på diverse greb og blei sure øve det, men han prøve di på ny og på ny, heilt te han klare det, og blir glae. Det må såklart ver relativt enkler øvelser, siden han bare ska bli bittelitt bedre. Men det e liksom uttrykkå i fjeså så beskrive at han faktisk har blitt bedre. I begynnelsen sure/leie – I slutten glad og fornøyd.

  /Scene 11 – tihi, ja, det e vel kanskje den generelle tanken..kaotisk. Men det e vel kanskje den scenen me må få te best, hvis ann ska fungera. Gitarduellen blei egentligt satt opp pga Karlsen blei litt leie siden han ikkje fekk ver me så mye :P I tillegg har jo alle musikkfilmer gitardueller, jafall ein form for musikalsk duell. Belinda og Torlaus e me for moralsk støtte. Itte at gitarduellen ikkje gjekk som forventa, blir det quisling-tanker innad i gruppå, dermed split. Så alt har ei meining :)

  og ja, Kripos. Kripos e øve alt. Di overvåge alt. Di browse sikkert på denne siå nå. Kripos komme veldig raskt te åsteder og…..Men det har vel ein større sammenheng me at eg alltid nevne kripos når det komme te små-kriminalitet.

 4. Teirik

  Hehe, ja, det kan bli vanskelig det me ulykkå, men sånn som i scene 2, så kan det gjørs ved ein splitt… Eg personlig syns det e greit å få agresjonen ut på forskjellige måter.. Itte matte-tentamen så va det veldig greit å tråkka så hardt og fort eg kunne hjem fra skolen.. Fekk då ut mye aggresjon og energi, og va då roligare (og gåen;) når eg kom hjem. Det kan jo basera på at de vil klarna hjernen på ein måte, og velge «tilfeldigvis» å sykla. Eg vett ikkje kor settingen tar plass, men viss d e ein storplass, så e der ikkje så ufattelig mange grøntarealer å ta turen ;)

  Det kan bli problematisk me ambulanse jo… Kontakter? nei, heller lite på det området :( Skader har eg hatt nok av, men har aldri blitt henta av ambulansen. Ein må nesten hørra me de om de rett og slett «gidde» å ver me, ellers må ein ty t reserveløsning / ikkje ha me i det heila tatt. Reserveløsningen e jo å bare legga på blålys / ha det i utkanten av utsnittet.. Men det e sånn ein finne ut av ittekvert :)

  Åh, ja. Det eller så henge de de opp på knaggen, spørs kor store de e ;)

  /scene 8 kan jo bygga på at du ser han spela falsk som fy (bomma på flerne grep i ein sang), som han stadig får mindre og mindre feil. I slutten så kan du filma han og ansiktet hans der han (ansiktet) lyse opp under ein del han mestre, og så komme der ein solid bom et stykke uti (fulgt av eindel feilgrep), der ansiktet skifte t oppgitthet. Då får du me at han har forbedra seg, men samtidig at han e langt fra perfekt :)

  /scene 11 e jo grei så lenge an blir «produsert» skikkelig. Snillt av deg ovenfor karlsen må eg sei, og ja, der ver duell eller ein eller aen aen konflikt i løpet av ein film ;) Når du seie det på den måten, så e der ein underliggande meining med det ja, og eg må sei, det kan bli særs bra :)

  Hihi, kripos e jo kriminalpolitiets særskilte organ då (KRIPOS står for någe aent, men i bunn og grunn e det det same….satse me på… kanskje kriposagentene som browse siå vil utdypa?) Kripos e ikkej raskt på åstedet, de blir tilkalt viss vanlig politi synes det e nødvendig med grundig etterforskning pga fare for stor-kriminalitet / mord elns. Meine eg å huska uansett. Ja, du e fæl me kripos innimellom ;) Men sett i sammenheng med arnfinn sine kommentarer, så passe vel den ganske så fint inn :)

  Må bare beklaga evt uklarheter i teksten, du får spørr viss der e någe du lure på, så ska eg forklara imårå når eg e hundre prosent edru

 5. Espen Aarhus Klausen

  Sånn, då va slutten og lagt ud. Eg hoppte forbi sykkelulykkå og ga personane heller adskilte ulykker (bilulykka, gjengulykka og sjølvmords»ulykka»). Gjekk fram og tebage me forskjellige måder på kossen det sko slutta. Eg tog den sikra siå og drepte heile gjengen :) På den måden kan ikkje Hollywood laga ein oppfølger (ehh :P). Følte gjerna at Belinda si «ulykka» konne vært bedre. Så kom me forslag.

  Ellers, siden eg tog ein radikale forandring i slutten, føre jo det me at begynnelsen blei forandra betraktelig og. Det e bare te å begynna å lesa fra Scene 1 igjen ;)

  Einaste me trenge nå e ein frisk Espen, folk så kan ver me i filmen, forann og bag, og ein glemt sjokolade i lommå te Odin. Har me disse faktorane lokte eg suksess. Der ligge muligheder i at eg pusse opp enkelte ting i manuse, men me har jafall grå-skisså :)

 6. Odin

  Fleire plassar du kan fikse opp her. Det er unødvendig å seie «Ein dialog som dette tek sted:». Slik skriv ein ikkje i eit manus. Delar av teksten er meir ein skjønnlitterær tekst enn det er eit manus.

  *Scene 1* kan bli interessant å lage. Men korleis skal me få avispapir? Ein ser lett av vanleg papir er nett vanleg papir. *Scene 2* kan bli genial, om me får det til :) Elskar split-screen bruka korrekt. — Skal me lage eit referansepunkt til telefon_pimpin? Eller spare det til DVD-versjon? Dessutan vil den avisgreia vere ganske full av tekst; må leggje vekt på ein av tekstane for at folk skal få med seg noko. *Scene 3*, stiller meg eigentleg kritisk til mykje av dette. Liker ikkje slik springe/kryssklipping. Overkill. Kva vil du fortelje oss her? Målet? *Scene 4*, tenkjer det må vere masse klisjésentimental musikk her, og me ikkje høyrer kva dei seier skikkeleg. Biletet kan bli litt mjukare. – Om ikkje må du skrive kva dei seier, slik det er no seier dei ikkje noko – då er klisjéane redninga. Vitsen med visakortet er ikkje spesielt bra. Har me ikkje noko meir «rett på»? Skriv forklaring av lærartrikset inn i manus du. Det er pga. svettemerker? Skriv at Gitarmann #5 originalt stiller seg særs lite forståande til det; og virker utruleg homofob. Korleis i alle dagar får me vite at Arnfinn er fan av David Pedersen sine verk!? *Scene 5* kan bli stilig. Tenkjer meg ein halvvegs stakato framtoning i slutten der. MASSE LYD, så; …kognitive. stille… *Scene 6*, dette er faktisk morsomt mr. Vokabulær :p Bra konflikt ;D *Scene 9*, kva med eit brev skrive med utklippa bokstavar frå aviser/blad heller? :p Det kan vere ein sjølvmotsigelse at gitarist1 har signert det då… *Scene 11*, mjølk er godt! :D Er ganske grei den der. *Scene 12*, vel. Likar ikkje slutten heilt mtp. Belinda. Ho kan gjere meir utav det! Ho er jo «dramaqueen». Dessutan hadde det kanskje vore greitt om denne var veldig «avstumpa». Men det finn me jo utav.

  Jodå. Moro den der :) Problemet er; klårar me gjere det like moro på film!? – Elles bør du skilje ut dei siste tankane dine vekk frå Scene 12, høyrer ikkje heime der. Bodskapen bør stå øvst i manus.

 7. Espen Aarhus Klausen

  ja, der e någe så e bra, någe så virke spennande og såklart någe så kan bli forbedra.

  Scene 1: håpte du ville ha någe smart å komma me her :) Ellers lage me ei ulykka? Off, nei, domt sagt. Du har alltid någen ekstra boller i ommen du , Odin :) Finne alltid ud någe.

  Scene 2: Referanseponkte te Telefon_Pimpin kan me laga på dvden. Kamera kan gå nerøve aviså, me andre ord ta et kort blikk på någen udvalgte annonser, før ann stoppe på hovedannonså.

  Scene 3: Ska se om eg kan få rydda opp litt her :)E forsåvidt enige me deg og.

  Scene 4: Ska prøva å retta litt opp her og, blant aent visakorte ;) Ska ta me ka lerårtrikse innebere. Hehe, du har någe der me Gitarmann #5. Hehe, me kan henga opp David Pedersen plakater rondt i rommet :P

  Scene 5: YEAH! :D

  Scene 6: Takk :)

  Scene 9: Me kan jo se ka så ser mest patetisk ud? Så holde me oss te det :P

  Scene 11: Melk e godt når du e tysste :)

  Scene 12: Ja, som eg nevnte og. Eg va ikkje heilt fornøyd me Belinda sin bortkommelse. Får se ka så kan bli gjort på den fronten.

  Me får bare ta tilstrekkelig me opptag te me føle at det sitte, framfor alt, me måkje ver redde for å sleppa litt energi ud :)

 8. Morten Abrahamsen

  Javel Espen.. skambra:) Tror faktisk det blir løye på film.. mesteparten hvertfall=) Glede meg t å spela The Lovly Belinda;) nei off..tehe:) kan bli tøfft..har ikje erfaring;P men men..ingen klager t nå.. som sagt: tar sånnt i siste liden..tehe:) Smask fra na Monica

 9. Miriam

  Jeg synes dette var genialt. Liker ikke å gi folk dårlig kritikk, så det kommer jeg heller ikke til å gjøre her:) De mistet/funnet annonsene var utrolig bra funnet på:p Men s jeg leste så jeg filmen inni hodet mitt. Det kommer til å bli en utrolig bra film (hvis du kommer så langt, noe du sikkert gjør). Hvis du trenger noen statister e.l. trenger du bare si fra. Vet om mange jenter fra Sola som gjerne hjelper til:P Kos

 10. Hege

  Hei! :D dette manuset er kjempe bra, eg forstod ikkje alle ironiene i teksten og sangene men eg er kansje litt for liten til å forstå dei. Dette tror eg kommer til å bli utrolegt løye å se på film, gledar meg. Viss du treng ei jente er eg altids ledig. kos og klem fra Hege ;)

 11. Karlsen

  forresten, du må skriva ka du oppdatere når du gjør det! og ska ikkje gitarmann #1 få någe credz? :p

 12. Teirik

  Karlsen: du har ikkje lest manuset nok! derfor ser du ikkje forandringene ;) kan du rollen din utenat? :p Eg må lera meg å springa på ein femi måte :( koss gjørr ein det, egentlig?

  Heh, der e jo ein del folk som ska ver me, så det e jo ikkje umulig at der e ein rolle t folk… Meen, det e opp t odin og espen :)

  Sjæfs manus espen :D

 13. Espen Aarhus Klausen

  Eg orke ikkje å sei kafforein dialog eg har oppdatert, det e heller någe du får lesa gjønå på ;) Hvis ikkje blir det mye skriving i gjestebogå (eg oppdatere mye). Les på rollen din, Karlsen, og kjøb svarte kler :P Ka credz tenke du på? Du blir ført opp i rulleteksten i slutten av filmen som rolleinnehaver av gitarmann #1. Eller ville du bli nevnt mer? Gitarmann #1 fikk hjernerystelse etter han slo hodet, han vil ikke lenger kunne spille gitar ???

  og Tor-Eirik så har fira roller i filmen! Nesten amerikanske svare på Eddie Murphy, eller norske svare på Eckbo eller han der borettslag-kugen eg ikkje huske navne på. Stoltenberg? jaja :P

  Ikkje minst, begge dokker to må ha variert klesstil i filmen. Me tanke på at dokker ska spela gitarister (svarte kler), gjengmedlemmer (sæggekler, kanskje gang colors på håve), Tilfeldig forbipasserendes rundt Mosien går fint som casual clothing. Og du Tor-Eirik på rollen som publikum onna gitarduellen, går det og fint ann å bruga vanlige kler.

  Me satse på å bruga folk mest muligt igjen og igjen, sånn at me sleppe å ha 15 stykker rondt på sette. I tillegg e det ein vane at der alltid e någen så trekke seg i slutten, derav e det greit å bruga få folk. Sleppe me å ver avhengige av di så ikkje møde opp osv.

 14. Teirik

  Enige i begrunnelsen om få folk :) hmm, svarte kler e heller lite problem å få t, d eg slite litt merr me e gjengklenå.. eg har hettegenser etc, kan låna bandana av systårr mi viss hu finne, men saggebukså blir et problem, samme med litt blingbling (har «blingbling-smykke» så esh kalle det :P) :S satse på det ordne seg uansett, e jo ikkje før om to uker :) Pluss eg har jo den fordelen at eg kan variera mellom linser/briller, og me solbriller så e jo mulighetene endeløse :o

 15. Miriam

  «espen e alltid ude itte små ledige jenter ;)» Vi e’kke sååå små at det gjør no».

 16. Espen Aarhus Klausen

  Sånn, liden oppdatering. Va litt misfornøyd me gitarduellen, kor Arnfinn lytte te cd-spelar, framfor å spela sjøl. Så nå spele han ein sang sjøl. Før Gitarmann #1 tar någe så e litt for avansert. Førte te at eg måtte endra litt på teksten i forkant og ittekant av scenane (Scene 13 og 16)

 17. Odin

  h3. Kor langt er me? Prosessen

  • -Scene 1-
  • -Scene 2-
  • -Scene 3-
  • -Scene 4-
  • -Scene 5-
  • -Scene 6-
  • -Scene 7-
  • -Scene 8-
  • -Scene 9-
  • -Scene 10-
  • -Scene 11-
  • Scene 12 (halle, innescene, lese brev)
  • Scene 13 (lad opp åt gitarduell)
  • Scene 14 (dansing til duellen)
  • -Scene 15-
  • -Scene 16-
  • Scene 17 (bilkræsj)
 18. Karlsen

  Lenge siden sist post her nå. Har en liten klage: Hva i all verden har telefonpimping med denne filmen å gjøre? Jeg mener at den burde holde seg langt vekke fra DVD-en!

 19. Odin

  Det er film-crewet «the early days». Dessutan ein liten ekstra-del, eit saltriks ;-)

  Eg meiner no Telefonpimpin» er mykje betre enn Metakognitive.

 20. Espen Aarhus Klausen

  Eg ser ikkje koffår Telefon Pimpin» plutseligt blir et problem. Eg og Odin har jo sendt filmen rondt te hondrevis av folk i løbe av 3 år den har eksistert. Se på livets lyse side og smil øve ann, framfor å benektan. Du burde jafall ver vandt me filmen nå.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.