Norskeksamen FERDIG!

Ahh! Der var det gjort… Eg fekk om dialektar – noko eg ikkje hadde øvd på. Ææææ! Elles gjekk føredraget mitt om postmodernismen greitt; sjølv om eg fekk kritikk for at eg hadde take ei for stor samfunn og sosiologisk forankra forklaring.

Då venter eg berre på å få karakteren! Ååå. :S Skummelt…—Eg trur det blir 4, heilt ærleg. Skal eg seie det uærleg; eg trur eg får 3… Då blir det ikkje så vondt å få 3-er :( Buhuuuu. Eg får 3-er :(((( OK, berre nokre minuttar til eg skal inn! Må gjere meg klår.

I etterkant

Ja. Så eg fekk altså 6-er, som alle allereie kan lese i kommentarane. Det er jo ganske mykje betre enn 4, som eg trudde på. Men det var altså realistisk tru. Eg vona 5-er om sensor var snill. Det eg har skrive over er ganske rett altså. Eg var berre litt ekstra heldig, sidan ho lika avanserte postmodernistiske emne, noko eg hadde lese mykje om ;) Realistisk sett kunne eg ha fått 3-er! Tingen er; eg gjekk utanfor emnet i sjølve framsyninga mi. Spørsmålet var då kor mykje vekt dei ville leggje på det. Dessutan spurde dei meg etterpå litt meir om litteraturen. Sensor kom med fleire spørsmål (heh, ho blei veldig engasjera :p) – eit av dei om eg hadde lese om «Ekhart» eller noko. Heh. Norsk litteratur hadde eg ikkje lese noko om. Eg hadde lest avanserte tekstar om avanserte emne… Ikkje noko om norske forfattarar! :S

Men så byrja eg snakke om Jon Fosse, sidan eg nett hadde spelt i eit stykke skrive av han. Då fekk eg sagt noko meir heldigvis. Snakka vidare om at ein kunne f.eks lese «Berlinerpoplene» postmodernistisk, sjølv om han eigentleg faller betre inn i sosialrealismen. Så nemnde eg at eg hadde lest meir av Darrida (ein teoretiker, dekonstruksjonismen sin far – skriv utruleg vanskeleg) enn norske forfattarar. I følgje norsklæraren min var det dråpa som fekk begeret til å renne over :p Det var ein siste dytt mot 6-er ;)

20 thoughts on “Norskeksamen FERDIG!

 1. ESH

  Gaute så påsto han kanskje konne stryga…javell :S. Fornøyd med 5 eg :).

 2. ESH

  Om du fekk 6er så lure eg på koss din bedømmelsesevne egentligt fungere. Men gralla :)

 3. Teirik

  ESH, ka du fekk? Gaute 5 ja, «overraskelse»… Odin sin bedømmelsesevne va vel korrekt nok, bare det av det falt i smak hos sensor, ergo 6 ;)

 4. Odin

  Hehe, takk ;D Eg hadde aldri forventa det. Som sagt. — Eg forventa 4, heilt ærleg. Eg håpte på 5, om eg var heldig og ho ikkje trakk noko for at gjekk uttafor tema ville eg få 5. Men eg hadde ikkje tenkt tanken på 6-er eingong, – draumte om 6 nokre dagar før eg fekk vite kva eg kom opp i; men etter det… Ingenting. Eg skal utdjupe artikkelen litt meir seinere.

 5. Odin

  Johan; Heiter vel «klobben» for oss no Johan. Eg snakka om sosiolektar òg, i slutten av eksamenen. :)

  ESH; No har eg prøvd svare på spørsmålet ditt i innlegget.

  Monique; Heh, vel, dét er eit stort problem; kva trur du eg vil gjere neste gong eg har eksamen? Hehe. Vel, eg ser ingen i nær framtid iallfall! Jippi! :D

 6. Monique

  antar det bler t at du sette deg ned for å øva,men du ende vel opp med å snakka med ein del folk;)Datamaskinen har sånne krefter vettu=P

 7. Teirik

  Det e skumle greier å prøva å setta seg ner å øva, det blir liksom aldri någe av det… Odin, må bare sei det igjen: SJÆFS!

 8. Egil

  Me kjenne te d Teirik :p Eg måtte jo seff komma opp i d eg konne dårligst av d eg konne dårligst :S

 9. Teirik

  Hehe, ja, eg har e jo kjent for den :$ Jojo, men vektorer og kurver slår ikkje normalfunksjon i grad av bajshet! «Heldigvis» kom eg «bare» opp i den maks bajs oppgaven i ITB… Brukerstøtte, drift og opplæring.. Slapp iallefall å kunna så mye når de spurte meg ittepå, skjøl om eg burde visst ka ein tynn klient og UDP va..

 10. Karlsen

  hah, før eg fekk vida ka eg kom opp i va eg redd; frykta norsk… når eg fekk vida 3MX blei eg glad, va sikker på ein 6er når eg fekk oppgaven va eg litt i tvil, va jo tross alt 5 emner å gå igjennom! når eg hadde sotte 20 min va eg ferdig, tenkte at det ville gå greit dette her… onna eksiminasjonen følte eg at eg blei eid av arne, og frykta at eg kanskje hadde vært litt for høg på perå me tanke på at eg burde lest merr… anyway, eg fekk viljen min så eg ska ikkje klaga! positivt for jurg og at han klarte 5, bra gjort! ka fekk egil egentlig?

  og odin, omg, hadde eg fått norsk muntlig hadde eg daua og hatt 0 motivasjon, hadde slede meg t ein 3er sikkert.. men du kan jo litt merr enn meg om sånne ting, så va sikkert ein fortjent karakter! gralla uansett, va møye (veldig møye, faktisk) bedre prestasjon enn det eg gjorde!

 11. Egil

  Eg fekk 4. Hadde nok klart 5 om eg hadde hatt mye statistikk og lide normalfordeling (jørr ting som kondensintervall på kalkis).

 12. Karlsen

  ingenting e så bra som nattarbeid, blir alltid møye jobbing nattå før, sjøl om det e innleveringer eller tentamen, og det funke (nesten) alltid!

 13. Teirik

  Holde med Karlsen her! Ein jobba aldri så bra som når ein e under tidspress (les: «last-minute-work»). Uansett ka du gjør, om du så e ferdig med driden ei uka på forhånd, så bler det jobbing nåttå før… MErkelig fenomen, men med ufattelig bra resultater

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.