Pollenallergi

I dag fekk eg ein telefon frå legen medan eg sat på MacDonalds. For nokre veker sidan var eg der for å få resept på pollentabelletter. Dei var steikje dyre! Eg betala i alt 640 kr for allergien min den dagen. I tillegg til at dei tappa meg for blod. :(

Blomar, masse pollen :((

Eg fekk vite at eg no får blå resept. Eg er såpass sjuk. Fyrste gong eg kom til legen rundt 7. klasse tok dei blod og testa meg. Eg fekk aldri vite kva eg var allergisk mot; men ja, eg var visst allergisk. No har eg funne ut at eg var allergisk mot timotei level 1. Det skal visstnok vere lavt, men eg hadde jo kjempeproblemer på den tida! Kanskje av di eg ikkje brukte medisiner…

I det siste har eg kjend at eg er blitt mindre allergisk, men eg har òg take nokre nye tabelletar; Aerius. Eg trur faktisk det er dei som gjer at eg er så velfungerande normalt kvar dag. I dag har eg gløymd take dei, eg kjenner det. Men trur mykje av stoffane likevel heng igjen i meg. Om eg går utan tabellettar i ei uke vil eg sikkert merke stor forskjell. Må ned å take ein tabellet.

Jeg har pollenallergi.. Heheheh, det ga mye mening.. Men jeg hater det, jeg fikk det plutselig når jeg var 12. Nå er jeg blitt et pillevrak… Stenger meg inne på et rom og vil ikke røre meg før jeg har fått pillene.. Folk som ikke har pollen allergi aner ikke hvordan det er.. Det er spesielt forferdelig om natta.. Lå oppe til 4 i gå, å stod opp 7, 3 timers søvn. Men det er jo ikke så galt… Men å bli pint i 4 timer er forferdelig, hadde brukt all medisinen opp… Kommer ALDRI til å glemme det…

Teksten er henta frå ei gamal heimeside som eg laga då eg var 13.

Som sagt hadde eg ikkje så veldig sterk allergi før reint blodmessig, men han var mykje verre for meg. No med Aerius og fast inntak kjenner eg såvidt problema. Men likevel er det blitt mykje verre har eg fått høyre frå legen; eg er no allergisk mot timotei (gras osb), burot og bjørk. Eg er mykje meir allergisk mot det òg. Sesongane for dei pollengruppane er forskjellig—det tyder at eg er allergisk store delar av året.

Kjenner ikkje til det store problemet med pollenallergi lengre, er van med det. Men, off, når eg tenkjer meg om; det er noko makkverk! Er ikkje moro iallfall. Dumme pollenallergi. Iallfall moro å bli endå meir allergisk, best å ikkje vere allergisk—om ikkje får ein heller vere skikkeleg allergisk! >:D

24 thoughts on “Pollenallergi

 1. Egil

  Eg antar at eg ikkje e allergisk mod någe, men kan ikkje vida d me sikkerhed. Når eg sko ta allergiprøvår når eg var liden sprang eg vekk fra legeværelse itte 3 stikk. :p

 2. Teirik

  Haha, har sjøl aldri vært allergisk mot någe, så eg vett om… Når eg va mindre så blei eg dårlige i magen av druer og hvitvin i maden, men d e vel omtrent alt.. Begynne derimot å lura nå, siden eg har gått snart ein måned uten å bli frisk fra ein forskjølelse.. Virke gjerna litt hypokondrisk, men like ikkje å vver forskjøla :P

 3. jurg

  sikker på at det e forkjølelse? du kan godt ha pollenallergi du óg. eg har, og eg får akkuratt di same symptomene som forkjølelse…

 4. Teirik

  Nei, det va liksom det eg stussa på… E sånn tett i nasen etc, tørr i halsen, hoste once in a blue moon (sikkert pga tørr hals og slim elns)… Ganske irriterandes, men ikkje ille nok t å villa oppsøka doktor.. Får se om eg tar sånn «prikktest» hos hillevågsdoktoren, må bare sjekka pris fysst… kan ver eg slår ut på någe som forutsake den eksemen eg t tider har på fingertuppane, sjøl om eg tror d e vinteren som gjør det…

 5. Odin

  Det kosta under 150 for å teste meg trur eg. Det mest plagsome med doktoren er ventetida, og at ein må vere tidleg. — Eg er ganske slapp no. Sliten. Lurer på om noko av det er pollenallergien, eller om det er av di eg er så sein til å leggje meg.

  Same kva, Zyrtec – tabelletane eg bruka før gjorde meg kjempetrøytt. Så dei vil eg absolutt fraråde…

 6. Teirik

  Hmm, ok, va billigere enn eg frykta :) Va det blodprøve eller prikktesting? Jojo, men ein tar ein dag ein har mye fri, så ska jo det gå.. Kan jo ver ein kombinasjon, vett du :)

  Hmm, ska huska på det! Takker, bukker og skraper

 7. Teirik

  Ah, du skreiv det ja… Hmm, fekk ein sånn liten blå tablett av mor mi idag, itte eg wouzza om at eg har vært forskjølte altfor lenge nå :P Va någe aeroting :) Viss d hjelpe, så blir turen t lege for å ta ein prikktest reell..

 8. Jg.a

  Odin: Husk på at bruke du mer enn et vist beløp t året på slike medisiner får du de tilbake (de overflødige pengene altså). Bare husk på å ta vare på kvitering/stempel på ark.

 9. Teirik

  Frikortet ja! genial oppfinnelse! såå, du får det faktisk igjen før eller siden, så gale va det faktisk ikkje likevel då! :)

 10. Odin

  Jg.a.: Nei, du – eg tok ikkje slik lapp. Trur nødig eg kjem til å bruke over 2000kr på legen i år nemlig.

  Teirik: Du må jo betale det visse beløpet – og det er over tusingen! Så eg trur nødig du vil få hjelp av det… Eg gidd ikkje prøve eingong – eg har ikkje store utgiftane til lege. Før i gamledagar var det vel gratis, men no vil staten tyne ut pengar der dei kan :] Tene pengar på oss som ikkje går så ofte til legen. Velvel, greitt nok.

  Kva synest de om biletet då? (Gjerne sei noko om dei i dei andre innlegga òg — eg har trass alt brukt tid på det òg i tillegg til tekst :p)

 11. Teirik

  Hmm, som regel e det ikkje vanskelig for meg å overskrida den grensen, men eg har jo ein tendens og skada meg / bli syk ganske mye :S (tenke på fing «grøss og lungebetennelse etc) bare elske sånne ting.. wooopie! Ja, litt drøyt av staten, menmen, får iallefall evt sykehusopphold gratis, og skjer skader etc innenfor idretten, så har ein forsikring (må snart betala SIF-medlemskapet mitt, ellers har eg ikkje forsikring der! Kan gjørr vondt :s 1250 jævla kr.. UTPRESSING!)

  Eg kommenterte nå det eina bildet på DUS då, på #con :) Dette bildet va veldig estetisk vakkert, med fine fargekombinasjoner som gjenspeilte innholdet i teksten på en billedlig sensuell måte…. Eller, viss me skrive normal norsk, og ikkje kritiker-norsk, så vil eg sei at bildet va veldig fint, og det passa t emnet :) Fått større utgave, så kunne eg vurdert å bytta skrivebordsbakgrunnen fra GW-bildet mitt ;)

 12. Teirik

  Wohoo, dæven så go eg e t å få frem meiningen min i tekstene mine… meine såklart at eg har delvis ferdig kommentert ett av bildene fra DUS på #con, og bevege meg såklart over t å kommentera bildet som e på denne siå.. Bare for å klarna opp i rotet :P

 13. Odin

  Karlsen: Haha, — men det gjorde ikkje eg. Eg trudde Teirik meinte Pernille gjenspeilte innhaldet i teksten på ein billedlig sensuell måte :p Samt ville ha ho til bakgrunn. :p Hehehe. Men same kva — du burde kommentere bilete der dei ligg; ikkje på #con eller i andre innlegg ;)

  Kan gjerne snakke om dei andre plassar òg — men er berre moro å ha alt samla ein plass :p

 14. Teirik

  Hehe, var der jeg trodde forvirringen kunne ligge ja :) Det høres jo litt feil ut viss en tenker som du gjorde, odin :p

  Ja, jeg kan vel kommentere bildet der også.. Liker forresten blomsterbildet godt :D Du er vel ikke allergisk mot den blomsten?

 15. Odin

  Det biletet tok eg for vel 2-3 år sidan. Det ligg på bilder.velmont.net – eg har jo sjølvsagt Gimp-a det litt for å gje det litt meir smell. Hadde eit ganske greitt kamera då (Pentax Optio S), men langt frå det me har no.

  Eg anar ikkje om eg er allergisk mot den blomen – men eg er iallfall allergisk mot graset under :p Må berre skrive kommentarar, er det me har det til ;) Blir små diskusjonsfora under kvart innlegg. Hyggeleg dèt :]

 16. Teirik

  Åh, er det så gammelt? Hmm, kan være jeg liker det fordi jeg likte det før og har brukt det som bakgrunn tidligere da ;) Venter mere sånne bilder når våren kicker inn for fullt!

  Dakar, skal ikke være lett :) Ja, er kjekt med passiarer under artiklene, hyggelig lesing! :)

 17. Egil

  Den gimpingå di Odin, me skyggår etc, jørr du d manuelt kver gang eller har du scripta d?

 18. Odin

  Egil; eg lærte meg programmeringsspråket Scheme og Gimp sitt scriptsystem berre for å skrive det skriptet. — Ja, eg brukar eit heimelaga skript til det :) Eg trur eg kjem til å utvide det endå litt lengre -> leggje til eiga lagring av slutten òg – slik at eg slepp trykkje på «lagre» :p

 19. Odin

  Eg veit ikkje kva level eg har no, anna at han er høgare. Så kan hende eg har 2-3. Bør eigentleg ringje dei og få vite kva level eg har på dei tre forskjellige typane.

 20. ESH

  Samt 2 på bjørk og 1 på burot :S, og meg vil de ha i millen. Nei takk!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.