Jobb?

Har i det sista prøvd å skaffa meg jobb. Foreldrene mine meinte det ville ver ein lur ting å skaffa seg någe brugbart å gjør ittesom ting kan bli ensformigt og veldig kjedeligt fram te Garden vil ha meg (som e i April, wow). Någe eg forsåvidt e enige i og. I det sista har det derfor vært ein låvløs langtur te den perfekte butikk.

Michael Caine/DVD-spesialisten

Leida på aetat.no ein dag. Kom øve DVD-spesialisten. Ville jo vært kult å jobba me filmer dagen lang, eller? Eg skreiv ein CV fra toppen av håve mitt. Same dag så svarfristen gjekk ud, låg der ein koselige mail klar te meg. “blabla, du e maen, kom på jobbintervju den dagen”, någe i den retningen skreiv hu, i tillegg hadde hu me ein orddelingsfeil (referanse liste). Pompa opp av forventninger lurte eg på kor eid butikken ville ver. Men kor ligge butikken? DVD-spesialisten? Huske der låg ein Film-spesialisten på Madla, men den e vel nerlagt nå (tror eg). Itte litt undersøging på Gulesider.no fant eg ud at Michael Caine va DVD-spesialisten. Kem ville trodd? Eg leie jo aldri filmer så eg visste ikkje bedre. Hadde hørt om Michael Caine, men va ikkje klar øve at di gjekk ud me to forskjellige navn.

Uansett. Eg kjørte ner te Hillevågsveien 33, kor butikken ligge. Det va 2. August. Solå va gavmild. Eg gjekk mod butikken. Kan ver kult å jobba her tenkte eg. Dørå åbna seg. Eg stod nå inni butikken. Det fyssta følelsessansen min la merke te va at det va ganske kjøligt inni sjølve butikken. Kom fram te disken. Eg regnte me at hu så stod der eide sjappå, det stemte det ja. Eg hadde store problemer me å forstå ka hu sa, av den grunn at alt hu sa blei momla.

“D..s.a..få..t…rk..v…e..” Litt gråvt sett kan me sei at hu snakkte sånn så det. Det ska egentligt stå “Du ska få et ark av meg”. For det va nemlig det eg fekk og! Solsikkeklar så eg va te å bli intervjua, verbalt, blei eg aldri intervjua verbalt. Eg fekk et stygt ark kor eg sko kvalitetsbeskriva butikken. Hu holdt på å forklara meg kossen eg sko behandla denne kvalitetsbeskrivelsen. Eg forstod ikkje bere av det hu forklarte. Hu burde heller forklart det hu forklarte. Eller tatt den enkle rudå; snakk høgt og tydeligt.

Itte 3 minutt me momling la hu sjebnen øve te meg. Eg stod me arke. Ikkje særlig rige på ka hu sa te meg. Men alligavel. Kossen kan du kvalitetsbeskriva ein butikk så e et rod? Merkeliga me den kvalitetsbeskrivelsen va at eg konne kjøra hjem og skrivan der, eller kjøra rondt te andre Michael Caine-butikker og ta undersøgelsen der (Eg fekk me meg litt). Eg valgte heller bare å ta beskrivelsen der eg va. Den delen eg likte best va når hu tilbydde meg ein stol og et bord eg konne skriva beskrivelsen på. Hmm, nei! Det skjedde aldri. Eg stod å skreiv beskrivelsen oppå disken, kor folk vandra endeløst me filmane sine. Her kjøre di tydeligvis me stil.

Eg sågkje på meg damå som någe særlig utdanningsmektige, men vellykka va hu tydeligvis (eie fem filmbutikker). Det me at eg trodde hu skulka mange timår på ungdomsskolen kom ganske klart fram når eg skreiv beskrivelsen. Hjertevarm og omtenksom så eg STOD me blyanten hørte eg at det kom ein udlending/turist. Me stigmatisere litt og kalle han polakk. Probleme te denne polakken va at han hadde lånt ein film, men va ikkje klar øve kor han sko leveran (doh). Han kom fram te disken, begynte å snakka engelsk og avslutta ein setning me et spørsmålstegn. Damå bag disken stod bare å stirra. Itte litt stirring begynte hu å laga ein gjenntagelsesfylt lyd (Ehmm). Merkeligt nok begynte hu å snakka norsk, når det va ganske tydeligt at han ikkje snakkte norsk (hu konne ikkje engelsk nei). Itte mye fram og tebage tog eg fram kortstokken min og…ehh, nei..itte mye fram og tebage kom det ein kunde inn i bildet (så egentligt stod å hørte på heile greiå). Han tog seg øve engelsksnakkingå. Han såg på kåvere, oi, filmen e fra videoverden. Polakken va jo liga mye på villspor så sjefen e i engelsk. Det va då det slo meg. Seriøse butikk me seriøse “kunder”. På det besta, klarte sjefen å sei “ja” og “nei” som bistandsverbalisering te polakken, i et intenst håb om at han sko forstå. Men, kunden hjalp nok ein gang te. Han forklarte veien te videoverden (Mariero). Polakken lurte på om han konne gå bort. Då va det bare minutter igjen før eg slo meg sjøl i håve. Polakken gjekk ud, eg blei ferdige. Levertan. Ga hu vitnemåle. Gjekk.

Hu kontakta meg aldri igjen. Liga så greit når eg tenke på det.

Sentrumsnært

Eg møtte ei venninna i byen på Torsdagen. Me sko leida itte jobber. Eg hadde jo såklart ikkje CV me meg for eg e maen. Ein CV e liga lide verdt så lenge du ikkje har søgnad me deg, fine teori :) Stress å skriva søgnader te butikker du ikkje e sikker på ansette folk. Litt forhørelse i forkant e alltid fint. Me byttta på å spør, ahh, så koseligt.

Eg sporte på:

Din sko : Folt, men eg lige rompå di Dressmann #1 : Trenge folk te julen Dressmann #2 : Folt Carlings : Så sjarmerandes du e då, kom me ein søgnad Nordli : Fekk tilbud om å snakka me sjefen (jobbintervju?) te tross for at eg ikkje hadde me CV eller Søgnad. Men hu va opptatt. Kom me søgnad ein dag du, sa hu bag kasså. Hennes & Mauritz : Di har ein herreavdeling og ja. Daglige lederen va ikkje inne, så det va lide di konne gjør. Men kom me søknad. Levis : Butikken vil snart bli stengt. Men vil bli åbna seinare ein aen plass (i et nytt lokale) i november. Men me tar imod søgnader.

Dette e då plassane eg huske eg sporte på. Mens hu andra sporte på mange typiske dameplasser (ONLY, Kitch’n, Esthetique (?) )

Innlevering den 12. August – 05

Då va det ganske klart ka eg sko gjør i mårå. Levera inn søgnader og ver fornøyd me det.

Eg kom meg te byen. Hadde 4 søgnader me meg. Den fysste butikken va;

Hennes & Mauritz

Eg såg et veldig stort lysponkt me å jobba på Hennes & Mauritz inne på Stavanger Storsenter. Øvealt kor du snudde deg va der ei attraktive dama, det gjaldt både kundemessig og jobbpartnermessig. Det e vel nå Odin seie; Æsj, søge du på jobb som grunnlag av kor mange damer så går der? Både ja og nei. I Herreavdelingen e det dessverre mindre damer (ekje det merkeligt?). Men ja, ska du jobba ein plass, koffår ikkje ha damår i kver vinkel rondt deg? Ahh.

Eg kom inn me CV og søgnad i behold. Gjekk bort te same kassadama eg snakkte me forleden dag. Hu viste meg opp te tredje etasje i butikken (barneavdelingen), eg sko snakka me ei Wenche, mørkt hår, osv, hu va daglige lederen. “Hei, e der ledige stilling i sengå di?”, sa eg. Nei, eg sa ikkje det.

Espen: E der ledige stilling her?
Wenche: Ja, faktisk. Me ska ta inn mange folk, eg har ei store bonka me søgnader. Har du søgnad me deg forresten?
Espen: Såklart.

Eg såg på hu at det va ein stor overraskelse at eg hadde me søgnad. «Har du det ja? :o «. Positive greier. Får me bare håba at hu ikkje kontakte meg når eg e i Frankrike. Hvis hu sko gjør det, tusen takk, Odin :)

Nordli

Va ei søde jenta bag denne kassen og. Eg forklarte at eg va her i går og sko ta me søgnad osv. Denne gangen fekk eg og tilbud om å snakka me sjefen (igjen). Hu prøvde å ringa opp sjefen. Men hu satt i et møde. Populere jævel hu der. 100% opptatt så langt. La igjen søgnaden. «Ser deg på flippsiå» sa eg, ittefulgt av et koseligt blunk. Eg såg at eg smelta hjernen te hu.

Levis

Same karen så stod der i dag og. Leverte søgnaden. Vakje særlig mye å fortella fra denne siå. Va någen fra Holland så va før meg (Uden at eg e sikker på at di va fra Holland). Men min mannlige intuisjon tilseie at di va derfra, sjøl om eg ikkje kan språge har det ein viss karakteristikk øve seg. De lo godt, någe så tyde på at di hadde det koseligt.

Dolly Dimples

Så va det Dollyen. Va litt pussigt når eg kom inn. Va ein onge. Me kalle hu «Knede-jentå». Knede-jentå hadde klart å låsa seg inn på toalette og setta låsen i vrangå. Min teori e at knede-jentå hadde ein magisk styrke så gjorde at hu dreide på låsen mer enn ka så va lovligt. Eller så kan det ver at hu frøys låsen fast ved hjelp av isøyene. Uansett situasjon, dørå ville ikkje opp. Får eg jobb her blir det jo satt av sirkus-show og. Va ein mann så stod me et skrujern og prøvde å få opp dørå, mens ein ansatt vimsa rondt i panikk. I tillegg te det va det ei asiatiske dama så ropte någe asiastisk inn te knede-jentå. Så fekk eg høra «Ring låsesmed».
Sånn, nå fekk eg endelig ei ansatt i mitt omfang. Eg forklarte situasjonen. Hu sa at du måtte ver 20 år for å servera i restauranten. Synd, eg e 19. Nesten. Men siden eg har lappen og spelt i «Telefon Pimpin» låg der ein mulighed te å bli sjåfør. Blabla. Me smilte, eg gjekk.

Då har eg jafall gjort någen forsøg. Itte det gjekk eg hjem og såv. Ahh, friske gutt. Ellers kan eg alltid få ein jobb innen ein barnehage, marked for guttår der :)

Og nei, Jon. Eg søkte ikkje på McDonalds, kontra deg :D

8 thoughts on “Jobb?

 1. Gaute

  Haha, eg bor jo bare et steinkast onna Michael Caine, så når eg ska leia video, bler jo det det naturliga valget. Og eg har møtt hu damå som du referere te flerne ganger, og eg kan med trygghed skriva onna på at det e heilt ufatteligt vanskelig å forstå ka hu seie. Eg vett ikkje. Kanskje hu lide av ett eller aent, eller så e hu veldig vant te å momla.

 2. Odin

  Heheh. Eg starta på søknad rundt åt skular for siviltenesta mi i går. Men er ikkje ferdig. Uhmm. Eg burde eigentleg få levert det før eg dreg åt Frankriket, men, akk. Stress.

  Du har iallfall vore flink med å søkje. Du må skrive i søknaden når du kan starte då, så skriv du at du ikkje kan før 26, av di du er i Frankriket fram åt då. ;)

 3. Karlsen

  Korr mange ganger må eg sei dette t deg? MCDONALDS e plassen for deg!!

 4. jurg

  Hu e nok rimelig døv ja … lese vel på leppene, e vel vanskelig å lera å lesa engelsk på leppene når du bor i norge .s

 5. Skjalg

  Espen, eg e imponert av ditt iniativ og pågangsmot..! Der kan du lere vekk någe te Odin – benytt tiå te det i Frankrike! Ellers så skriv du godt. Eg har følgende forsetting på Dolly: «Så fekk eg høra «Ring Låsmed». Eg tok affære. Fekk tak i skrujernet og klarte med rå mak å vri opp låsen. Dørå gjekk opp. Jentå kom ud glad og lykkelig – personale blei mektig imponert og eg fekk jobb på Dolly Dimpel….»

 6. Karlsen

  espen.. eg søkte bare for å bevisa at eg konne få jobb der hvis eg ville! derfor svarte eg heller ikkje når de la igjen beskjed på svareren min og sa at de gjerne ville ha meg

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.