Edderkoppen

Klokkå nærma seg 2 på nåttå (på fredagen). Eg satt meiningsløst me pcen. Hadde ikkje lyst å legga meg. Va ikkje trøtte så då ville eg bare ligga vågen i sengå. Tven va og på (ja her bruge me strøm). Eg tog ein liden titt bort te tven. I øyekrogen merka eg at det va någe så bevegte seg nere på golvet. Det va då relativt mørkt på romme mitt så eg klarte ikkje heilt å pega ud ka det va. Tingen bevegte seg veldig raskt. Sprang forbi beinå mine og bag pcen. Eg tog fatt i den eine lampen for å se ka det va. Pekte lyse onna pc-bordet. 2 sekunder ittepå kom det fram ein svering av ein edderkopp. Eg blei nesten litt skremt øve størrelsen. Norske edderkopper pleie som regel å ver rimelig små, men denne va ikkje det. Han sprang fram og tebage i romme mitt me ein hallraske fart. Eg befant meg sjøl i et kodak-øyeblikk. Tog fatt i kamera og tog bilder.

Edderkoppen fra bakken

Tog 2 bilder av han. Så stakk beiste onna sengå mi. Supert. Ende vel opp me å svelgan når eg ligge å såve då. Heldigvis va ann hyperaktive, någe så førte te at han bevegte seg mye. 5 min itte at han gjekk onna sengå kom han fram igjen. Sprang forbi beinå mine og gjemte seg bak Jeff Buckley-cden min. Tog bilder. Nå va det bare om å gjør å fangan på et sett. Edderkoppen va rett og slett for ekkel å ta i. Lange skitne beinå. Så nå måtte eg ty te me andre bud. Hadde heller ikkje lyst å dreban. Eg e ingen buddhist, men eg har te ein vane å ikkje dreba edderkopper og lignande, sleppe di heller ud. Derfor va det som mål å fangan for å så sleppan ud.

Edderkoppen fra loftå

Eg fant ei lidå eska eg tenkte eg konne stappan inni. Eg omringa edderkoppen me å setta sperringer fram sånn at han ikkje sprang onna någe. Dutta eskå mod edderkoppen og fekk han inni eskå. Edderkoppen va klint innte stereobenken min, så det va bare te å setta mykt mod hardt. Nå hadde eg ann. Probleme va bare at han sto i enden av eskå, klar te å springa vekk me eingang eg tog eskå vekk fra stereobenken. Eg dytta papir inn forann åbningen. Tog eskå opp mod vinduet og kastan ud. Såg faktisk aldri at edderkoppen datt ud fra eskå. Men alligavel, me lige å tenka at han datt ud av vinduet, framfor inn i rommet.

Edderkoppen CU

Har som regel hatt et nøytralt forhold te edderkopper. Men når di plutseligt blir store sprer panikken seg. Sånn så i spel. F.eks. Thief 2 og Doom 3. Det va den aftenen.

11 thoughts on “Edderkoppen

 1. Odin

  Hheeh. Fullspekka med bilete :P Her stel me godt med båndbredde, hæ? :) Heldigvis har eg mykje.

  Godt du ikkje drap han :) Det er eigentleg interessant at me er redde for dei. Kvifor eigentleg? Dei er jo ikkje farlege. Me er jo mykje verre enn dei! Hmm…

 2. Karlsen

  syns du det e rart at me e redde for de?? se på beistet då!! faen og, at eg måtte lesa dette midt onna frokosten min… :( espen, hadde eg vært deg hadde eg henta støvsugeren.. det gjør alltid eg når det komme sånn svere beist!

 3. Espen Aarhus Klausen

  Odin: Hehe, tenkte du ville nevna någe me båndbredde, men me leve bare ein gang :D Det må nok ver ein kombinert effekt me spel og filmer så gjør at me e redde disse dyrå :P Di e jafall vemmelige nok.

  Karlsen: Unnskyld for at eg ødela frogosten din :( Eg følte ikkje at humøre va testede for å henta støvsugaren.

 4. Rebecca

  UUUÆÆÆÆÆHH! Ekleste jeg har sett! Fytte rakker’n, ante ikke at det fantes så svære edderkopper i Norge, nei. Den der var jo aldeles gedigen! Odin: Hva mener du med at vi er verre enn dem? Joa, vi er riktignok større enn dem, men verre? Åssen da? Vi har i hvert fall ikke åtte lange, ekle, kveilende bein! Ikke rart folk er redde for dem! :P

 5. Salve

  Den der va ikkje stor eingang, eg har sett noen svære i kjellåren her ^^

  men de må dø, hvis de e domme nokk te å bli oppdaga fortjene de å dø.. bare hjelpe darwin litt på vei :P

 6. Odin

  Rebecca: Hehe. Menneskje drep og gjer mykje verre ting med båe andre dyr og andre menneskje enn det dei fleste dyr kan draume om! Så. Ja. Me er verre. Og kor tid hadde utsjånad noko å seie for korleis ein tér seg? Spesielt i dyreverda der dei ikkje er påverka av normer og kultur…

 7. Karlsen

  menneskelig instinkt… eg føle meg trua av beistå, og derav utføre eg handlingene mine i selvforsvar… ¡b00m!

 8. Teirik

  Heh, dette blir ein kort kommentar, sitte nemlig aa skrive paa PSP’en min paa skolen :D litt stress aa skriva men d gaar…

  eg maa bare sei at eg ikkje hadde tatt i den jaevelen om d smalt, stoevsugeren hadde vaert tingen!

  anyways, pizza t lunsj nu… tata

 9. Lilly Charlotte

  Eg fant 3 sånne edder koppa sjå pappa på 1 helg :O åsså leste eg at de e vanlige norske edderkoppa me navn: tegelaria alrica Eg stnes fe e søte eg (har litt [veldig] lyst på tarantella ;3 )

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.