Lure hjernen

Åh! Supert! Wee! Herleg kjensle. Eg gjekk tur rundt mosvatnet etter endå ein meir-eller-mindre sitje-inne-dag. Eg klåra gjere noko utruleg kult; lure hjernen åt tru ubehaget var deilig. Eller kanskje det faktisk berre er deilig, men eg har vore forhandsdømmande?

Eg gjekk inn igjen. Var kaldt ute. Klåra ete opp det eine knekkebrødet med ost før eg plasserte handa på dørklinken inn i det varme, ljose huset. Buksa mi var allereie blaut av det ausande regnet. Hadde ikkje regnbukse på. Planen var likevel ikkje full retrett slik eg hadde forklåra Siri TR eg kanskje ville gjere; her skal me finne regnbukse!

Eg kjende ønikken (stavangersk for underbuksa) bli blaut det minuttet eg var ute. Ikkje ein ynskjesituasjon. Eg henta tri nye knekkebrød med like mykje ost og starta på turen igjen. Mørkt ute. Men det tenkte eg ikkje på, det var meir noko som gjekk opp for meg no. Regnet fossa ned. Eg gjekk heilt bar på hovudet, men hadde take eit skjerf rundt halsen. Må ikkje bli sjuk, sjølv om me skal nyte veret.

Vinden ruva. Lyden var fantastisk. Eg kjende det var ufyseleg. Kaldt regn slo meg i nakken. Vinden blåste. Hendene kalde. Dette er godt, tenkte eg. Eg nøyt det. Og. Rart nok så var det plutseleg kjempeherleg! :D Heilt utruleg kor ein kan lure hjernen. Eg trampa vidare. Ooh. Det var så herleg, du vil ikkje det tru! :D

Då ei dråpe hang seg på nasa og ikkje ville gje slepp klåra eg ikkje unngå å synest det kilte noko enormt då. Men heldt meg heilt til ho forsvann. Gjorde vondt i øyra óg. Eg lånte to blad frå eit tre og stappa halvparten inn i øyrekanalane. Plutseleg høyrde eg kroppen veldig godt. Høyrde hjarta dunke. Høyrde lyden, resonnansen beina laga då eg gjekk. Dempa av kjøtt og blod. Skikkeleg dyp bass. Herleg. Med grønne bladar stikkande ut av øyra kom eg i ei god transe. Konsentrerte meg om pust. Få vekk tankane. Ikkje tenkje på noko.

Vel heime var eg våt katt. Regnjakka var ikkje så regntett som ho burde. Håret hadde festa seg saman, slik at det hang i litt større, uhm, grupper nedover. Drypp-drypp. Så herleg.

Ahh. Tur rundt mosvatnet er så digg! :D

12 thoughts on “Lure hjernen

 1. Karlsen

  hvis det regne sånn har turen ein tendens t å bli ein utur, og det ekje bra… sjøl lige eg ikkje å gå tur i regnet, men det e vel grunna at sukker ikkje lige regn, og så søt så eg e så kan eg sammenlignas me sukker!

  men fra spøk t bazooka, fint at du går tur sjøl om det e dårlig ver, det vise tegn på styrke innenfra, og for the record så ville eg aldri makta det ;)

 2. Odin

  Karlsen: Hahaha! Så søtt ;) Sukkersøt kommentar som iallfall ikkje tåler regn. Velvel, me menneskje er jo laga åt tåle regn. Såå. Ja, det er vel ikkje så farleg? :) Eg var kritisk før, men har forstått det er godt :)

 3. Espen Aarhus Klausen

  Eg spelte kamp i det fordrittna vere. Hadde ein kompakt shorts på meg + tynne skjorta. Det blei kaldt, altfor kaldt når du endte opp me å stå i ro. Mye reggen + klebrige vind. Eg har ikkje någen buddhistiske powers (ennå) så kan gjør at eg blokkere ude den type følelse du føle i gitte situasjon. Alligavel. Eg hadde aldri makta å gått rondt Mosvannet i det vere. Akkuratt som å reisa ner te Irak for å bli drept. Bra någen bøye vergudanes kraft jafall, stå på ;)

 4. Teirik

  Espen: Problemet ditt på fotballbanen ligge i at du står for mye i ro, beveg merr på deg, så går det bedre, og du bler varmere ;)

  Odin: som eg sa på #con, eg e lite begeistra over disse stuntså dine i sånnett ver. Her snakke me ikkje om å ta vare på kroppen nei, her sjokk-treate me an me regnver etc for å svekka immunsystemet mest mulig! Någen ganger lure eg på om du nyte å ver syk ;) Men ja, turing kan ver gøy, men i sånnett ver som dette vil eg heller ver inne…

 5. Espen Aarhus Klausen

  Tor Eirik: Forklar ka eg ska gjør då? Eg spelte midstopper. Det va ofte angreb i vårt favør, någe så førte te at eg stod i ro enten eg ville det eller ei ;)

 6. Teirik

  Espen: Ka faen gjorde du som midtstoppar? Du e typisk kreativ inner midt e du, ikkje någe midtstoppar! Einaste kvaliteten ved deg som passe t midstoppar, e kondisen, og det e ikkje på ein positiv måte! ;)

 7. Rebecca

  Weeee, hørtes så koselig ut! Ingenting som en tur i regnet. Jeg skjønner ikke hva alle har imot regn. Klart at det blir litt kjedelig etter noen uker med det i strekk, men når det har vært så varmt og vi ikke har hatt mer enn ynkelig yr på flere uker, da er det kjempedeilig med skikkelig øse-pøse-regn! Sør’n, skulle gått ut, jeg óg. Vanligvis pleier jeg å telle til tre og springe alt jeg kan (ikke at det er så fort) ut i regnet, og så springe hjem igjen. Gjør det bare når jeg er aleine hjemme da, ellers hadde mamma fått hetta :P Anyway, regn er kos! :D

 8. Espen Aarhus Klausen

  Tor Eirik: Vel…ehh..takk? :P Eg har jo 6-7 år me baggrunn som midtstoppar. Problemet me juniorlage e at det kun e ein ekte midstoppar, resten spele regelrett på midtbanen. Någe så føre te at eg blir trokke bag, siden eg har baggrunn der, motsetning te di andre så bare har spelt midtbane heila live sitt. Ja, sko gjerna likt å spelt på midtbanen, men som sagt. Eg har omtrent spelt på kver tenkelig posisjon på det lage, udenom spiss, så eg e ein allarounder ;) Btw, kondisen min har blitt bedre :D

 9. Odin

  Teirik: Ærleg talt. Det er regn. Det er naturleg, eg blir ikkje sjuk. Må tåle slikt. Dessutan var eg varm og god. Det var ubehagleg, ikkje reint vondt. Eg så jo eg ikkje klåra omvende superplagsomme ting åt noko bra. Likevel skal eg alltids kunne gjere smerten mindre, det er fullt mogleg. :) Så berre å øve Espen! Det er veldig moro :)

  Rebecca: Ahhh :D Visste du ville kome med noko søtt :D Så moro du ikkje er ein treig fis som Teirik og Jon (og Espen, men han prøver jo iallfall); du liker regn/utfordrane og utrykksfullt vêr. Hihi.

  Det er herleg å ha på seg regntøy for å så gå ute i det mørke, kalde og våte vêret. Vere heilt tørr inni – høyre på alle dei rare lydane. Høyre vinden og kjenne seg heilt mutters åleine. Åhh. Så flott.

  Meg og deg får gå ein tur saman i full storm då! Det hadde vore supert :D

 10. Karlsen

  hey, eg går t og fra skolen her i regn. Det regne alltid her, eg vett ikkje ka opphold e lenger. så ikkje fortell meg at eg e ein treig fis!! ska me springa om kapp???

 11. Teirik

  Espen: Huh, kødde du? Va du midstoppar før? :P Hmm, jojo, då e det jo t stor grad forståelig. Kor bra du hadde vært i mål e jo ein aen sak ;) Spiss kunne du lett mestra hadde du bare tørd å skyta merr! Bra at kondisen har kommt seg på någen iallefall :)

  Odin: Jojo, kvert 10.000 år e det istid her i Norge, det e naturlig, men kor sunt det e kan me diskutera! Med mindre du e veldig gla i isbading såklart.. Hmpf, like ikkje denne sjølpiningå di, sikker på at du ikkje e ein liten hobby-gothar? :/ Eg bare seie det, den dagen eg ser arr/sår oppover armane dine, så e det rett på psyk-en altså! ;)

  Men fra spøk t revolver, det e gjerna gøy, du får gjerna unna litt tanker mens du hørre den stadige rytmen av regnet som falle på bakken, den evigvarande kilingen av vannet som tar turen fra håret ned i nakken og nedover ryggen og den automatiske dodge’ingå av de stysste pyttane. Någen synes kanskje regn e romantisk, andre synes det e meget oppfriskande grunnet at det vaske vekk mye gammalt støv og slår ner pollen. Ein tredje synes kanskje det e ustyrlig morsomt å hoppa i pyttane med joggesko, kjenna at våtheten smyger seg mellom tærne, og se små fontener sprute opp av skoen kver gang du trør ner..

  Eg derimot, e av den typen som ser på regn som ein ting som ska skje når eg sove, iallefall ikkje samtidig så eg må ver ute! Dette grunnet at sjøl om eg e vanntett, så e ikkje alle tingene eg har med meg det, og når du e våt, kjenne du vinden møje bedre, og når vinden fra før av e sterk, så e der ein lei tendens t å bli kald! Og å vera våt og kald e ikkje blandt favoritten min! Nei, takke meg t å sitta inne me någe varmt å drikka, snakka me hyggelige folk, og hørra regnet som plaske på rutå/bakken utfor… Det som e ennå herligere e når eg då legge meg under ei go og varm dyna, samtidig så eg hørre vinden ule utenfor, kanskje riste litt lekent i huset, samtidig så regnet drønne ner taktfast på taket.. DET e koselig det!

  Og eg, treig fis? takk ska du ha for den, eg ska huska på den kommentaren lenge! ;) Eg like uttrykksfullt ver eg! sålenge det uttrykke seg vha sol! :P

  Forresten, bare passa på så du ikkje blir tatt av vinden, Odin.. Du risikere å havna i Mosvannet då, og sjøl om det e naturlig, så tror eg ikkje du hadde hatt godt av ett bad i under 10 graders kallt vann!

 12. Odin

  Karlsen: Haha. Du er no søt óg då. :] Jadå, lat oss springje. Om eg hugsar rett plar eg slå deg på 3kmeren. Eg var jo faktisk fyrst i klassa. Host

  Teirik: Heh. Lang og flott kommentar. Oser av substans og var moro å lese! :D – Det som er herleg, Tor Eirik, er å GÅ ute i dette vêret – så kome inn, setje seg foran den knitrande peisen, få noko varmt å drikkje å sitje med dei hyggelege folka du nett kom dassas inn saman med. DET er kos! :D Weehee! Då får du båe dei herlege elementa ute; pluss kosen du talar så fint om inne :]

  Hehe. Utrykksfullt vêr er ikkje ofte med sol ;) Klårar ikkje tenkje på det nett no. Vêr, utrykksfullt vêr? Trea får lyst åt flytte seg. Havet ruvande mot land, tek dominans over eit endå større stykke av kloden. Det elles dønn mørke landskapet blitzes av fleire tusen volt. Vannmagasinene går for fullt for å ikkje demmes opp. Lyden frå naturen overdøyver endeleg den jækla motorvegen. Kraft. Krefter. Maksimal utteljing på alle sansar. DET er utrykksfullt! Så kor passar sola inn?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.