Garden – Ein forvaltningshemmelighed?

Har egentligt ingen motivasjon te å skriva någe om Garden og dens slavedrivande prosess. Me fare for at det blir for mye uinteressant vrøl og klassiske militerlingoer ska eg ver kortfatta.

I den lille bygdå Rena, ein plass som mer eller mindre sikkert romme rondt 2000 innbyggere har du ein tågstasjon, hoppbakke, campingplass for nyskilte fedre, folkehøgskole, Glomma og ja, Rena Militerleir. Leiren eg vil tilbringa mine fysste 9 ugår i kongens kler i før min reise ner te Oslo.

Innrulleringsdagen e ein dag som består av venting. Du kan ha levd tri forskjellige liv og fortsatt ikkje ver mentalt klar for all ventingå du må gå igjønå. Ankomsten te leiren begynte me å stå meiningsløst i ein ikkje-bevegelig kø for 1 time. Når køen endelig bevegte seg framøve kom eg inn i ein gymsal kor rosinboller blei servert. Nok et låkkemiddel for å bevara soldater. Uansett, kort samendrag av den fysste dagen består av: venting, tur rondt i leiren, udfylling av diverse skjemaer, venting, få ein narkohond te å sniffa baggasjen din, få ein mann te å gå gjønå lommabogå di i ein intens kamp for å finna narkotika, venting, kom deg inn på rom me ukjente folk, hold kjeft og såv.

Bretting

Klesbretting e ein fine husmorøvelse

Någe eg fant ganske finurligt va at Rogalandsfolk tydeligvis e et stort ledd i Garden. For å overdriva kan eg sei at 60% av alle på troppen min va fra Rogaland. Nå har såklart ganske mange dimmitert, så det beløbe e nok mindre nå. Fleste folkå komme fra Jæren og videre ud i de hyggelige strøgå der. Ein aen faktor e at nesten alle fra Rogaland, eller generelt i troppen min, e 85-modeller. Någe så vil sei at det e yrkesretta personer som nettopp har fått fagbreve som e inne.

Før eg kom inn i militeret levde eg på naive tanker om at det då nyklippa håre mitt slapp å gå gjønå ein bli-skalla-prosess. Det håbe braste samen den tredje dagen i hyggelige militerkår. Itte Sersjantens artikulerte tale om likhet og hårløshet på drøye 1 minutt fekk eg itte konsumert informasjon brekkninger og låg i ein putt av mine egne tårer og lurte på kati FN sko bryda inn dørene og redda meg. Det skjedde aldri. Me hadde fått udlevert to maskinår som sko gjør 120 stykk skalla, eller 3 mm fra å ver skalla, på 4 timer. Igjen så må eg rosa militere for sannsynlige krav og topp udlevering av udstyr. Militerets mange mangler førte te at mine hårstrå fekk ein ekstra dag me levetid. Dagen derpå forsvant håre mitt, nærmare sagt 3 mm va igjen. Einaste gangen eg har vært nærme så lide hår må ha vært når eg blei født og de påfølgande 4 årå. Nå blir eg fortalt at eg ser ud som ein nynazist eller ser veldig skummel ud. Sjøl om det å ver nynazist og det å ver skummel e som smør på brød. Realiteten i at eg går me svarte sko og militerboksa forminske ikkje nynazistfasaden min. Hadde det ikkje vært for at eg går i militerjakke og beret ville eg sikkert blitt skutt me Gardermoen.

Skabe

Skabe mitt som e langt ifra pefekt

Dette blei ganske informasjonslaust egentligt. Nå gidde eg ikkje skriva mer om Garden. De 5 dagane eg har vært hjemma har stort sett bestått av å levera fine ord om militeret og koffår det eie så mye! Hvis du fant det trist, at eg ikkje diskutere militere mer, får du heller senda mail te meg og spør fint om eg ikkje kan skriva ner någen gledelige strofer om militerets hierarki. 10. Juni (tror eg), dagen før borsdagen min, ska eg og troppen min ver me på parade i Oslo – sko du ver i Oslo då e du heldige! Ellers komme eg sannsynligvis ikkje hjem igjen før 3–4 Juli, då eg har langperm!!!!!!

6 thoughts on “Garden – Ein forvaltningshemmelighed?

 1. Simon

  Haha. Synes synd på deg. Selv om du kanskje tror at det blir bedre etter hvert, at du kanskje får en mer meningsfylt tjeneste, må jeg dessverre skuffe deg. Det blir ikke mer meningsfylt enn å brette klær, spitte sko, vaske gulv eller stå og se på himmelen 2 timer i strekk.

  Kos deg videre i Kongens klær. Lykke til på parade. Det er helvette :)

 2. Espen Aarhus Klausen

  Karlsen: Du fårkje se flix av håre! :)

  Teirik: Som eg sa, langt ifra perfekt skab :)

  Simon: Har nå egentligt aldri reint me å få ein meiningsfyll tjeneste, vil bare få det overstått :) E det ikkje bra boforhold på Huseby forresten? Virke digg der, på ein måde :P

  Ellers har me hatt SLO fra 8 – 16 i tri dagår nå. Givande greier. Ska «ta imod» det Spanske kongeparet!!

 3. Odin

  Hehe. Kult. Fint at du skreiv noko! :D Eg sjekker aldri mi eiga heimeside, så eg visste ikkje om denne før no. Kan kanskje berre abonnera på din kategori; eg veit jo kor tid eg oppdaterer sjølv.

  Eg skal til Oslo 9-11 juni!!! Eg skal på videomaraton. Kanskje eg bør oppdatera heimesida mi litt no. Sidan det er så lengje sidan, og store ting skjer heile tida.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.