Fleirfasisk søvn, dei fyrste dagane (0-5)

Eg er nett oppe frå ein fantastisk syklus. Eg vakna i sjokk yver ein sikker forsoving, eg kjende eg hadde vore vekk kjempelengje. Men det var ikkje lengre enn 20 minutt sidan eg la meg ned. Eg draumde kjempemasse, 8 timar verdt drauming på 20 minutt. Det var kjempeherleg. Men fyrr det vil eg altso prata um dei siste 5 «dagane» fyrr denne. I [ikkje alt for] korte trekk.

dag 0

No hev de sett timelista og litt tilhøyrande informasjon, so eg gjer dette litt mindre teknisk. Etter eg hadde den fantastisk gode vika med Rebecca, ho var hjå meg ei vika i ferien sin, so starta eg det fleirfasiske prosjektet. Som tidlegare hinta til hev eg ynskja å gjera dette lengje. Det hev liggje og bobla som forventningi til ein unge fram mot jolaftan. Då eg hadde sett Rebecca til toget, og tok t-banen heim var eg i tvil um eg skulle taka ein avslappingsdag til fyrr eg starta. Men det gjorde eg ikkje.

dag 1

Eg fann ut eg ville hava ei rytme eg lett kunna hugsa, eg likar spesielt godt desse tali som er < 24:

 • 0
 • 1
 • 2
 • 4
 • 8
 • 16

So difor tenkte eg at rytma 0, 4, 8, 12, 16 og 20 ville vera bra. Og det var ho.

Det er forresten interessant å sjå at «20» ofte vert kalla 8, so då er det berre 12 som er utanfor dei kule tali.

Då eg kom til leggjetidi mi kl 4 kjende eg soving var godt ynskja. Eg er likevel van med å sitja oppe til rundt 5. Ein halvtime seinare rang mobilen, og eg vurderte seriøst um eg skulle fortsetja prosjektet. Eg var inni sovingi og ville sova lengre. Eg visste eg ville vurdera utsetjing av prosjektet på desse tidspunkti, nett som alle stakkarane med tidleg jobb vurderer jobben sin kvar gong alarmen ringjer for å vekkja dei. Men so var eg sterkare og stod opp. Det tok ikkje lange tidi fyrr eg var ganske hyper heldigvis. Det hjalp jo godt.

Ping

Eg drog til Ping. Ingen der utanom Karol og han stakk. Tidi var 12, eg sov. Då eg kom opp vart mortehu forskrekka. So fortalde eg um prosjektet som er vidkjend i nerdekretsar tydelegvis. So rart eg ikkje fekk vita um det fyrr desember, er mange som ser rart på meg og lurer på um eg er ein ekte datanerd sidan eg var so ignorant og at fleirfasisk søvn var nytt for meg. Eg hadde det kulaste faget eg hev dette semesteret, det er det «vanskelegaste». Vel, iall fall det som eg er meint til å taka mykje seinare i studeringi mi. Etter eg hev hatt mange andre fag. Men eg var lei av å taka keisame lite utfordrane fag, so eg tok Datamaskinarkitektur for å hava noko moro å leika med. Me hadde assembler, som er kjempelett1 men det var moro lell. For eg hev nett lært det og det er veldig kult.

An assembly language is a low-level language used in the writing of computer programs. […snip…] Assembly language was once widely used for all aspects of programming, but today it tends to be used more narrowly, primarily when direct hardware manipulation or unusual performance issues are involved. Typical uses are device drivers, low-level embedded systems, and real-time systems. These applications benefit from the increased speed of processing assembly program instructions.

Men det var ein diger digresjon. Men denne timen slutta kl 16. Og nokon av de forstår kann henda at eg måtte finna meg soveplass då. Hadde tenkt å dra heim, men Egil tok meg med ned att til Ping. So sov eg i eit litt bråkete rom der, men eg flaug, so alt var bra. mortehu sat på noko flygemusikk (uhm, treig trance?), og so kom eg inn i ein halvvegs draumeverd der kroppen vart veldig lett. Egil vekka meg, og so lurte dei på kvifor eg ikkje vart vekka av musikkendringi. Eg sa alarmen min ikkje gjekk av, men dei sa han gjorde det. Dette fann eg rart. Men eg registrerte kva som hende rundt meg, eg gjorde berre ingen ting med det.

På skrivarstova seinare…

Eg hadde lova å koma på eit… møte?… um kva me i målrørsla skulle gjera frametter mtp. valet. Heitte noko med politikk. Midt i måtte eg hava 20-blunden min, det hadde eg varsla Ola um. Problem: eg drakk svart te. Eg visste det var koffein i dette. Men det visste eg ikkje fyrr eg tenkte på det etter eg hadde drikke dritet. Mao. sov eg ikkje min neste 20-syklus. Men eg kvilte, og det var godt. Drog heim att og la meg til 0. So vart det ein ny «dag».

dag 2

Eg sov. Gjorde masse. La meg 4. So sov eg. Og sov. Og sov. Ganske mykje. Det var ikkje kva eg skulle. 6 timar sov eg. Eg hadde snudd meg og skrudd av mobilen for å koma meg opp etter litt. So tok det altso ikkje mange sekundi fyrr eg var fast i søvn att. Det var demotiverande. Haha, eg såg noko moro2! Ja. Kor var eg. Ja, vart sitjande forbi 12 og 16. Usikker på um eg skulle fortsetja eller taka pause fyrr eg gjekk inn for det att. Eg gjekk ikkje på Exphil-seminar, det var dumt – men vart so tiltrukke av noko på datamaskini. Hugsar ikkje kva, det er alltid noko.

Hum. Dette gjeng for treigt, eg kunna skriva ei bok um eg fortset å fortelja so detaljert… So:

 • T-banen var «ute av drift». Måtte stå i kulda og venta dritlengje fyrr eg tok ein buss i staden.
 • Kom ein time for seint til 20-sovingi.
 • Fekk sova på 0-blunden.
 • Ny dag

dag 3

 • Kjende meg bra og fekk sova godt 0 og 4.
 • Brannalarm gjekk 6. Det var moro, eg kjende meg som ei vaktbikkje som alltid hadde full kontroll. Det var superdupermoro. Eg var i kjempegod form.
 • Gjorde ingen ting på dagen. Men kjende meg klar og fin. Eg laga ein god del mat. Kaupte inn nytt trur eg.
 • Ny dag

dag 4

 • 4* REM-søvn, eg merka eg draumde og det var godt. Det var so godt at eg hadde slege av mobilen (kva faen?), men alt var bra, sidan eg hadde skrive fylgjande line i ein terminal på datamaskini mi fyrr eg la meg:
sleep 32m && mplayer "Musikk/Web/Jeff Beck - A day in life.mp3"
 • Um du ikkje veit kva det tyder, so hev du ikkje forstått at Unix er det kulaste sidan brødkuttarmaskini på Kiwien.
  • Den fyrste kommandoen søv i 32 minutt (som er eit kult tal sidan det er 25 og difor er med dei kule tali), so når han hev gjort det so avsluttar han berre. Det kann virka litt teit, men les du vidare ser du:
  • && – som ganske enkelt tyder at han skal køyra neste kommando um den forrige avslutta rett. Det gjer han jo, so då vert neste kommando køyrd som er:
  • mplayer. mplayer er verdas beste mediaspelar. So sjølvsagt vil han spela mp3-en for meg.
  • Voilá => Vekking.

Jepp. Slik er det. Var utanom emnet att, unnskuld. Vidare:

 • 4* sov eg gjennom datamaskinmusikken (slo ljoden lavt for å ikkje vekka verdi kl 4) òg mobilen.
 • Sov lengje.
 • 4 timar.
 • Altso gjennom 8-sovingi.
 • 20 sov eg kjempegodt. Hadde supersovings.

Eg likar ikkje desse yversovingane. Dei skal ikkje finnast. Eg treng ei betre klokka. Noko som kann vekkja meg. Men rundt her starta eg disiplinera meg sjølv. Eg lærte undermedvitet mitt å stå opp på klokkesignal. Ganske kult.

dag 5

Her var eg hyper. Sov litt 4, då eg stod opp var eg trøytt. Men etter ein halvtime gav det seg. Eg la meg att 8 og hadde ein fantastisk syklus. Då eg vakna var eg sikker på at eg hadde sove langt yver oppsett tid. Men då eg såg på klokka såg eg at det var 5 minutt til mobilen skulle vekkja meg! So skreiv eg førre innlegg der eg oppljoste um det fleirfasiske soveprosjektet mitt. So åt eg, som eg hev vorte so flink til, og stakk til Ping. mortehu hacka på nettlesaren sin, han skriv han frå botnen att. Det er verdas kulaste nettlesar, sjå fram til slepp, um han nokon gong vert sluppe for ålmenta. Vonar det. Vert herleg å kunna gå vekk frå Firefox sin grådige minne-bruk og treigskap.

Eg hacka på ein obligatorisk oppgåve, og kom ein time yver tidi mi. Då fekk eg kjeft av mortehu og Håvard (gus), so eg la meg. Etter det gjekk me på RF-kjellaren, som er ein pub. Det var koseleg. Fin plass. Der jobba gode ven Bodil/Jørgen.

0 oversov eg dramatisk.

dag 6

Eg sov heile natti ganske enkelt. Lurte på kva som hadde skjedd. Dette var ikkje bra. Men denne dagen skulle eg ikkje skriva um. Men eg kann seia at det gjeng bra. Eg skal lova å vera kortare neste gong.

Las du alt?

Notar

1 Når eg seier kjempelett, so meiner eg eigentleg ikkje at eg er kjempeflink. Men all assembleren me skal læra i det faget kann eg allereie (eg sat oppe ei natt og lærte meg heile pensum pluss ein del ekstra) og dessutan er det veldig lite, so på ein måte veldig enkelt. På same måte som ein datamaskin er sers enkel, det er jo berre små transistorar og portar. Tidlegare lærte me um prosessoren i datamaskini, det var veldig moro. Tilrår dette faget til alle som ikkje kann so mykje um datamaskinar. Eg hev lært mykje :D

2 Det er det sjukaste eg hev sett, utanfor vindauga går éin t-banevogn! Han køyrer heilt åleine. Det hadde vore moro å vore på den. Ser mongo ut. Hahah. Synd eg ikkje hev ladaren til kameraet (ligg i Stavanger), skulle teke bilete av noko so utanomjordisk.

7 thoughts on “Fleirfasisk søvn, dei fyrste dagane (0-5)

 1. Odin

  remiss: Hehe, nei tenkte det. Kva las du då? Slik eg veit kva eg skal taka med når eg skriv slikt. Langt frå sikkert at eg fylgjer slike tips, men er jo greitt um eg kjenner meg sers snill av ein eller annan grunn. :-D

 2. remiss

  Leste det som var `interessant´ :p

  Uansett, Velmont, dette er et veldig interessant prosjekt og jeg er spent på om du får det til å fungere. Hadde jeg hatt mulighet til å få kombinert dette med jobb og skole (muligens en dårlig unnskyldning, men jeg har ikke noe lyst til å ligge på sofaen i kantina i en halvtime:p) skulle jeg gjort det samme selv.

  FYI, IMHO så er lister og ping ikke fullt så interessant… Btw, med lister så mener jeg punktlister, lister som i hva du har gjort de forskjellige dagene er greit nok, bare litt kjipt å måtte lese punktlister.

 3. Egil

  Menneh, er ikkje 2^x +1 kulere tal enn 2^x? For då vil jo alle bit’ene ver 1, i motsetning te 2^x kor det minst signifikante bitet vil ver 0?

 4. Odin

  Egil: Nei. er t.d. 8, som er 1000. 2³+1 er derimot 9, som er 1001, som er eit ukult tal. Eg tel sjølvsagt frå 0. Det som er litt stilig er 2³-1 som vert 111 binært. Men eg må seia at det berre er 2^x-tali som er supertøffe.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.