Johan Galtung pratar på Sophus Lies auditorium i dag

I dag kl 14.00 pratar Johan Galtung på Sophus Lies auditorium um «USA – imperiets nedgang og fall, … og kva so?». Det er i regi av SmiO og nokre studentar på nordisk årsstudium. Eg laga plakat til dette, og skal sjølvsagt vera på det. Men me hang opp eit par-få plakatar i går – dimed trur eg ikkje det kjem so mange som sist. Då var det jo plass til 500, men likevel heilt fullt. Folk kom ikkje inn! Det er difor me skipar til noko nytt med denne kjende fredsforskaren. Eg gler meg!

9 thoughts on “Johan Galtung pratar på Sophus Lies auditorium i dag

 1. Skjalg

  Ja dette ventar eg med spenning på. Johan Galtung er min store helt heilt frå ungdomstida. Det er vel i samband med Nato-møtet at dette er komen i stand.

 2. Odin

  Det var kjempebra! Heilt utruleg kult. Eg er trøytt og må sova, men eg skal vurdera å skriva eit lite samandrag av kva eg hev lært. Men altso; de må berre sjå denne karen på ei scena. Johan Galtung var skikkeleg inspirerande og ein fantastisk føredragshaldar. :-)

  Synd du ikkje kunna vera med Egil, du hadde nok likt det.

 3. børge

  ja, du må for all del ikke nevne at et opptak av hans forrige framførelse av samme foredrag kan lastes ned i sin helhet hos meg. Jeg tror forresten jeg har hørt at det var omtrent 300 som ikke slapp inn den gangen.

 4. Odin

  Børge: Det skulle eg gjera i eit eige innlegg der eg prata smått um kva han sa. Eg hev òg sagt det til folki eg hev prata med andlet til andlet («Eg kjem nok til å skriva noko kort og heller referera til bloggen til ein kamerat av meg som tok opp forrige fyredrag»).

  So det var absolutt planen.

 5. Odin

  Børge: Kann vel òg seia at han holdt eit litt annleis fyredrag denne gongen. Han viste meir tal og prata meir um morosame fakta. Dessutan hadde han sjølv høyrd at det var 400 som ikkje fekk plass sist, so han gav det på ny for å gjera det mogleg for dei å høyra det. Det kom omtrent 100, noko som er sers mange.

 6. Jarle

  Vil de høyra meir av Galtung i sumar, kann de melda dykk på kursvìka åt Nordisk fredsakademi i Jondal, 6.–10. august. Det vert kurs i Transcend-mekling, fredsmatematikk, konfliktløysing i skulen og dialog i (staden for) rettssaker.

  Fyrr kursvìka er det Hardangersymposium same staden, med Johan Galtung, Edvard Vogt, Helge Hognestad og Aud Bruknapp.

  Les meir på: http://www.nordisk-fredsakademi.no/ og http://www.hardangersymposium.net/

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.