Ting du trodde du visste..

Det e ikkje alt her i live me vett. Någe blir me fortalt gjennom venner. Någe lese me om i bøger. Någe får me servert gjennom tv-apparatet. Se og Hør, Hjemmet, Allers og andre reflekterte ukeblader Odin abonnere på. Men det e dermed sakt at disse mediene ikkje alltid e tilgjengelig for å levera ein kurrant type standard te hjernen. Ka gjør me når disse straks blir utilgjengelige? Gjør ukonvensjonelle ting som: Uhørt!

Verden blei i 1996 revolusjonert me ein spalte som det aldri hadde blitt sett maken på før. Det blei spådd før ankomsten av spalten at dette ville forandra dåtidens slappe ungdom øve te ein mer reflektert sjel som klarte å se to sider av ein sak. Dessverre klarte startsiden.no aldri å promotera spalten bra nok. Dermed blei spalten forbeholdt folk som tørde å utforska internett på det dypeste. Eg snakke nemlig om “Visste du at-spalten” til Startsiden.no. Den har i flere år vært et av internetts viktigste verktøy som har blitt brukt minst. Den e i all hovedsak lagt for kurering av ignorante mennesker og folk som aldri har innehatt basiskunnskaper. Som de fleste vett har velmont.net hatt problemer me brukere som ikkje e heilt optimale. Måtte dette ver personer som snakke om turer te Frankrike og vise ein skrekkelig lav standard for oppbygging av setninger når temaet dreie seg om et hallseriøst innlegg om ei beskjeden bygdeavis uden kjerneverdier. Min gave te velmont.net e derfor ein detaljert beskrivelse kor ein kan finna “visste-du-at-spalten”. (Me forbehold om at den automatisk ikkje rette opp i dårlig språk).

Hvis du e ein av de heldige som te daglig bruge startsiden.no som nettopp, ta et tongt pust, startside – har du hatt ein ekstra funksjon du mest sannsynlig aldri har vært klar øve. Scrolle du heilt ner i enden av siå, vil du se ein smiley (på norsk kalt smilefjes) kor det bag smilefjese står “Visste du at…” etterfølgt av visdomsord. Dette kan du fra og me i dag anvenda te ditt personlige formål for å fremma kunnskap om aktuelle livsspørsmål!! Trykke du på oppdater innen ein tidsperiode på 5min vil det automatisk komma opp ein ny, relevant visste-du-at-sak. Fra nå av e det lørdag kver dag kvert femte minutt!

Her e et generelt utdrag øve kor bra fakta ein faktisk kan få uden å måtte kjøba 5 kg tonge leksikoner te 500 kr!

Visste du at… Overalt er kråkene like svarte. Visste du at… Sannheten er vond å høre. Visste du at… Når sannheten sover, våker løgnen. Visste du at… Forbann ikke din kone om kvelden ellers må du sove alene. Visste du at… Penger kan ikke kjøpe lykke. Visste du at… Det er vanskelig å samle opp vann som er sølt ut. Visste du at… Se mot framtiden, fortiden er borte for godt. Visste du at… Det koster ingenting å prøve. Å feile kan være svært kostbart. Visste du at… Gammel hest finner veien best. Visste du at… Kommer tid, kommer råd. Visste du at… Gresset er alltid grønnere på andre siden av gjerdet. Visste du at… For å forstå hvor viktig det er å arbeide jevnt og trutt, studer maurene. Visste du at… Ingen nål er spiss i begge ender. Visste du at… Ord er hjertets stemme. Visste du at… Den gamle skal man ære; den unge skal man lære.

Kem me litt selvrespekt for seg sjøl kan sei at de va klar øve alt dette?

3 thoughts on “Ting du trodde du visste..

  1. Odin

    Haha. Mongo. Halve PING sit og les innlegget no. Det var Egil som fann det fyrst. Han sendte inn tvo sekund fyrr meg. :/

  2. Odin

    Forresten fær du lov til å leggja til fleire merkelappar/tags. Moro å sjå du hev lagt ut noko nytt :D

    Eg hadde tenkt å ringja deg no, eller litt seinare. Sidan eg er nett ferdig med eksamen og vil gjerne spela litt Wesnoth fyrr eg gjer noko anna. Det hev eg fortent. :]

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.