Glad gjer vasking gjer glad

Eg er langt frå verdas ryddigaste. Eg er ein skikkeleg rotekopp. Likevel likar eg det ryddig, og startar eg fyrst hev eg litt problem med å slutta. I det siste hev eg fengje ei lita vane med å rydda når eg står upp og ventar på at Helene skal vakna, det gjorde eg i dag.

Det er ikkje ofte eg ryddar. Noko av det verste eg veit er når andre fortel meg at eg må rydda; men startar eg sjølv fortset eg lett utan problem. Er det rotut skylder folk ofte på kvarandre, og eg tenkjer vel ofte at det er 80% nokon andre sin feil når det kannhenda eigentleg er 50% min feil. Slikt vert det gjensidig irritasjon og dårleg stemning av.

So eg starta rydda slik i dag tidleg. Vaska upp alt som var der. Ein heil haug ting som ikkje var mine. Det verste er at eg liker det, eg koser meg til slutt med å vaska upp på den måten. Eg ville hava det heilt reint. Tok meg lang, lang tid. Måtte rydda, kasta, vaska og støvsuga. Eg rydda litt rundt andre plassar òg, men konsentrerte meg um kjøkenet. Elles bråkte sjølvsagt støvsugaren – so eg vekka nok dei som allereide ikkje var vakne.

Litt seinare drog me på 8.mars-lunsj hjå Kristina, etter det drog eg og Helene på kino (som me hev vore ekstremt mykje på i det siste).

Me kom heim att no for litt sidan, og det fyrste eg legg merke til er at bordet ved sofaen er rydda og tydelegvis vaska. Det ser veldig fint ut, og eg vert i sers godt humør. Det står litt rot på bordet, skitne talerkar og ymse anna, ei skitten panna og noko anna. Eg hev ingenting eige som skal vaskast upp, men synet av den reine sofakroken gjorde meg so glad at eg fekk sterk lyst til å vaska kjøkenet att.

Sidan eg gjorde det meste tidlegare i dag tek det ikkje lang tid. Det er lurare for meg å gjera det no (kort etter isetingi tok stad) av di isen ikkje hev størkna totalt endå. So litt utan å tenkja på det so vaskar eg alt upp. Raskt og gale.

So vart eg veldig glad til slutt.

Inn på badet for å pussa tennene. Oi! Nokon hadde òg rydda og tørka støv på badet. Veldig fint.

Det er ein fin sirkel;

  1. Vert glad for at nokon andre vaska/rydda
  2. Vask/rydd for å gjera «gjengjeld»
  3. Vert glad av det sjølv (å gjera ein snill ting)
  4. Gjer andre glad

Hehe.

Ei solskinssoga frå kvardagen.

3 thoughts on “Glad gjer vasking gjer glad

  1. Kristoffer Egil Bonarjee Skribent

    Skulle berre sjekka om OpenID fortsatt var øydelagt :p Det er viktig å halde det ryddig ja. Eg likar det ikkje så godt, men med bra musikk eller ein morosam podcast på, går det meste greit :)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.