Visningssystem for videoloop for Stavanger Museum

Den siste vìka var eg i Stavanger, etter eg sat uppe kl 0300 sist fredag og tenkte «hekkan, eg hev ingenting å gjera i Oslo, og pappa kjem heim frå spania nett no (spaniabloggen til familien min), eg fær dra ned då». So eg kaupte SAS-flybillett fram og attende. Eg hadde òg ein jobb å gjera i Stavanger.

Barnemuseet i Stavanger skulle visa nokre videoar i loop, som museum ofte gjer. Fyrr hadde dei brukt DVD-spelarar til å gjera dette, men dei vart so utruleg fort øydelagd. So eg vart hyra inn for å få skaffa/laga nokre datamaskiner som fiksa biffen.

Eg tilrådde dei å kaupa nokre billege HTPC-ar (home theater PC?) utan Windows. Men med innkaupsavtaler so vart det ein god del dyrare maskiner med Windows på. Det gjer meg stadig like ilt å betala skatt til Microsoft kvar gong eg kaupar ein ny PC (som hev byrja verta oftare enn ein gong i månaden no).

Eg laga fyrst ein distribusjon basert på GEEXBOX, ein Linux mediasenter-distro. Eg hadde live-cd som gjorde ein maskin til ein slik avspelingsboks. Då eg til slutt fekk maskinane so fann eg ikkje den eksterne CD-spelaren min, so i staden for å fiksa det til eit USB-bilete la eg inn Arch Linux på ein USB-minnepinne. Det burde eg berre gjera frå starten. Eg laga eit heilt spesiallaga system frå botnen av med Arch. Det vart mykje enklare enn GEEXBOX (som er ganske enkelt), og det vart lettare for meg å leggja til nye funksjonar sidan eg berre skreiv all funksjonalitet som bash-skript.

Dersom nokon skulle trengja noko liknande so kann de få all koden, det er i alt under 50 linjer. Brorparten av arbeidet var berre å setja saman delane, koden eg skreiv er berre lim. Elles kann eg godt setja det upp, men då mot timebetaling sjølvsagt, sidan det er ekte arbeid og ikkje er mogleg å kopiera. No som eg hev gjort det so mange gongar tek det maks ein time då, men eg trur det er ytterst få som:

  1. treng noko slikt, og
  2. les bloggen min, og
  3. ikkje klarar setja det upp sjølv

Men eg ville eigentleg berre segja at eg ikkje berre hev sitte inne på ræva mi i sofaen heile denne vìka. Eg hev rett nok gjort det i går og i dag, og kjem truleg til å gjera det i morgon. Med mindre eg klarar å reisa meg frå stolen utan å hava noko fast/planlagd å gjera, no det hadde vore ein revolusjon.

Forresten hadde eg det veldig kjekt i Stavanger, trass i at dei fleste eg ville taka kontakt med var vekk. Vel, eigentleg er det berre Espen (bestekompisen min) som hev flytta, men det var verkeleg frå alt til ingenting. Heldigvis finst han no i Bergen, der eg òg skal. Huset vårt er leigd ut til tvo veldig koselege gutar, og tvo minst like koselege jentor. Den eine guten er veslebror Falke, forresten. Eg hang der litt, men vart buande hjå Dag Bjørnsen, ein kamerat av pappa. Det var verkeleg koseleg. So no venter eg på noko å gjera til gjengjeld. Kannhenda noko for Sjokoladepiken (anna enn å kaupa alle jolegåver derfrå og hengja der kvar gong eg er i SVG)?

Me fær sjå. Berre livet mitt hadde vore like interessant i Oslo. Jaja… :-)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.