Kajaktur i Lake Tahoe

Me er ved USA sin nest største innsjø, den djupaste dei hev her trur eg. Det er eit skikkeleg flott område, minner meg um Noreg – som må vera eit ganske godt kompliment. ;-)

Nett no bur me med Eric og dei 3 andre i kollektivet. Dei er alle saman skikkeleg kule og venlege. Me hev for det meste funne på ting sjølv, men i går, medan Helene endeleg fekk sjekka eit par bøker til masteren sin, so spelte me kort. «Shithead,» som eg vann godt i, og «Nerf» som er veldig likt det kortspelet me speler i Noreg som ikkje hev nokon ventetid (nokon må hjelpa meg med namnet her). Eg var heilt elendig i Nerf, nett som normalt med det liknande spelet i Noreg. Forskjellen er at i Nerf brukar du vanlege kortstokkar og alle legg kabal på sitt eige felt i tillegg til å leggja kort ut på bordet.

Me lo mykje den kvelden der. Etterpå gjekk me til boblebadet og badstua og prata um krig og afghanistan og pengar og universitet og slik ;-)

Få uppdateringar på netsida

Helene starta dagen med Pilates (etter me hadde ete Oatmeal med kanel1 ), og eg sat på pcen og skulle skriva til netsida.

På biletet er eg i San Francisco, slik eg normalt ser ut framfyre pcen — alt for lite pctid på meg her på reise. :P

Eg måtte berre fiksa ein del CouchSurfing-ting fyrst, og plutseleg hadde heile timen gjenge. Slik hev det vore heile tidi. Den vesle PC-tidi me hev hatt (og avogtil ikkje so liten helder!) gjeng berre til å finna kvar me skal sova dei neste dagane. Då me budde i West Hollywood hjå Adam (som ingen veit um, det er jo superlengje sidan me skreiv noko!), kunne me hatt tidi til det – men me hadde berre so fullt program med Adam heile tidi at me berre ikkje fekk det til.

Me må få skrive um resten av turen òg, men då treng me ein helder lang pause der det ikkje skjer noko stort og me ikkje treng gjera so mykje på CouchSurfing.

Eit godt tips, viss du vil vita um me er i live, og kva me driv med, so kann det vera lurt å sjekka referansane på CouchSurfing-profilen min, der skriv av og til folk um møtene våre. Viss du ikkje er medlem, so må du trykkja på personane som hev skrive um meg for å sjå kva eg hev skrive um dei. Av ein elder annan grunn ser du berre alt når du er logga inn.

Forrigår, til Tahoe

Me starta turen vår på IKEA i Berkley, kaupte ein heil pizza til $9, sers billeg. God var han òg.

Me dreit oss litt ut (vel, eg), av di eg skreiv feil dato til Eric, so han trudde me kom dagen etter (den faktiske datoen me hadde skrive). So me kom fram til låst hus, og trudde dei då budde i ein av dei andre 250 husene som hadde same adresse (var ein slik «township»2 der alle hadde same adresse, men kvart sitt «unit number»). Me køyrde seint rundt husene og såg etter opent trådlaust internett, eller eit netverk som var sårbart for cracking (hysj!). Kvifor brukte me ikkje berre mobilen min? Vel, den daua faktisk.

Han hadde ligge saman med ein salsa-saus frå ein taco eg åt nokre dagar fyrr, og dei svingute vegane hadde marinert mobilen min godt og saftig. So viss nokon lurer på kvifor mobilen min er umogleg å nå fram til so er det difor. Elles er GPS-en vår heilt øydelagd no, varte ikkje meir enn 3 vìker. Elendige greier. :-/

Til slutt kom me fram og alt gjekk bra ;-) Helene hadde allereide sovna, diverre, so ho måtte vakna att for å koma inn. Det er ikkje særleg moro.

I går, ein liten fjelltur frå Emerald Bay til Eagle Falls-vatnet

Vatnet var isande kaldt, men herleg etter den litt for enkle turen. Han var markert som moderat (eg lurer på kva dei lette er då!?).

I dag, kayak! :D

Me ville ut 2 timar. Det kosta $30 per stykk, men sidan me budde med Eric, so klarte han å få spesialtilbod for oss slik at me fekk det for $30 til saman, yay ;-)

 1. det er i ferd med å verta ein klassikar for oss her no. Billeg og sunnare enn alt anna me stappar i oss heile dagane []
 2. ikkje som i Sør-Afrika, trur eg:P []

6 thoughts on “Kajaktur i Lake Tahoe

 1. Aasny Omdal

  Fint å lese om alternativ USA-reising. Vivild hadde et lengre Lake Tahoe besøk for ca 15 år siden (mellom Cottage mellom Redwood trær) God reising videre. aao

 2. skjalg

  Kjekt å sjå bilete igjen frå dykk og lese reiseskildingane. Flotte bilete som alltid, Odin. Du skal forresten ikkje ha dårleg samvet for å ikkje skrive på nettet, det er dykkar eigne opplevingar som er det viktige!! Me har sjølv vore utan nett i 4 dagar (!) men har hatt det fint for det….Kanskje ennå finare! I Kviteseid no. Fint sumarver – bading og utpakking venter snart! Falke er her om ei veke, KK reiser hit frå Stavanger om 2-3 dagar. Gler oss til dykk kjem!

 3. Mamma

  AAAAAAaaaaa, endeleg! Har venta lenge på ei oppdatering no :-( He, he :-D Det var kjekt å sjå deg «inne i varmen» at :-D Fylgjer med veit du ;-D Uansett ser dette ut som flotte opplevingar for deg og Helene og det viktigaste er opplevingane dykkar og ikkje oss andre som berre surfar rundt og vil vita kva som skjer ;-D Uansett KOS dykk MASSE!!

 4. Odin Hørthe Omdal Skribent

  Aasny: Alternativ? Hehe, kva er ikkje-alternativ USA-reising? Lake Tahoe er veldig, veldig tilrådd. Men, ja, sant, eg tenkjer vel dei fleste berre er i byane, LA og SF, og NY.

  Gry: Varmare, og ein heil del ljosare. Men, tja, Stokkavatnet er bra det òg.

  Skjalg: Jepp :-)

  Mamma: Hehe, flott! Elskar alle smileyane ;-) Det er umtrent slik eg skriv epost :p

 5. Tilbakeping: Vestkystturen vår i USA (sambandsstatane), eit yversyn - Velmont – Odin Hørthe Omdal

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.