Merkelapp-arkiv: Restaurant

Sør-Afrika dag 2: Kirstenborsh Botanical Garden

Denne dagen hugsar eg eigentleg alt for lite av. Eigentleg er alle dagene ei diger smørje som hev ein veldig rar form for kronologi inne i hovudet mitt. Heldigvis hev eg eit par bilete frå kamera for å hjelpa meg med koronologien. Me hadde ein piknik i denne herlege, herlege botaniske hagen og gjekk rundt utan t-skjorta og såg på menneske i parken. Det var sers avslappande og deilig. Er ikkje so mykje å seia eigentleg;

Kirstenborsch botanical garden, mats og michael Kirstenborsch botanical garden, mats og michael

Seinare på kvelden hadde Hans og Dien invitert venegjengen til Michael på middag. Eg visste ikkje at dei skulle betala for alle oss 9 stykk pa den dyre restauranten – men det var visst det invitering tydde. Dessutan hev dei betalt umtrent alt meg og Mats hev gjort og ete. Tja, eg kann vera so gjev og seia at det faktisk er alt.

Me var på den fine restauranten og sidan båe meg og Dien er veggisar so spurde me kva veggisspesialen var i dag. Her i Sør-Afrika er det som det var i Noreg for eit par år sidan; totalt umogleg å vera veggis. Det er faktisk ganske usant. Det eg meiner å seia er at det ikkje er kjempeenkelt å vera veggis, slik det er i Noreg no. Same kva, her meiner dei at kylling er ein grønsak – noko som sjølvsagt gjer ting vandskeleg. I dag tinga eg ein omelett med ost, sopp og bacon utan bacon til frukost på eit lite vinpresseri. Etter ei lang tid forstod servitrisa vår endeleg kva eg meinte sjølv um ho framleis ikkje var einig med meg i at det var ein lur ting. Eit par minutt etterpå kom ho springande attende til bordet vårt og spurde litt febrilsk um eg ikkje meinte at ho skulle putta kylling i i staden for bacon. For nokre folk… :p

Same kva, dei hadde svart sopp. Dritbra. Prata masse med folki rundt meg. Veldig koseleg. Meg og Dien hev eit spesielt veggisband, det er kos. Maten var kjempegod. Då me var ferdige spurde Dien og Hans um me ville hava dessert. Alle var stille, ingen ville seia noko. Eg sang ut “Ja! Sjølvsagt vil me hava dessert!!!”, som sagt visste eg ikkje at det ikkje var eg som betalte. Alle vart litt sjokka yver at eg sa dette, og det vart sjølvsagt sagt at desse nordmennene sa det dei meinte. Hehe.

Møte med Pappa og Falke i London

Etter nesten tre måneder uten noko særleg kontakt med familien min utenom mail skulle Pappa ned til London for å fremkalle 16 filmrullar – Falke ville være med og eg måtte sjølvsagt ta meg ein tur for å se dei ;)

Eg hadde bestilt billigbilletar med Megabus ei uke før – med dette geniale selskapet får du den 1 time og 40 minutt lange turen til London for bare 12kr! Heilt fantastisk. Bussane er rektignok av lav standard, men kva er no ikkje? – Etter 1,5 timar med hjemmeside-hacking på bussen var eg framme og fant hotellet.

Var enno litt tid før folka kom så eg stakk til byen for å sjekke ut livet. Eg var svolten og ville – fornufteg som eg er – ha noko å ete pga dette. Det burde ikkje være for dyrt så eg fann meg luskande inn i nokon smågatar av Oxford Street. Eg likte ikkje dei gatane noko særlig sidan eg heile tida fekk tilbud av tvilsomme kvinnfolk med mistenksomt lite klær om å komme ned trappa inn i “klubben” deira. Eg såg overlegent dumt på dei slik at dei kanskje kunne innse kor enormt hemma dei var. Og dessuten spør ein gamle ekle grisar om slikt, ikkje unge oppegåande ungdom fra Noreg! Helsikken, kva dei trur eg er!? :|

Eg fann meg noko å spise til slutt – tok litt tid sidan eg IKKJE ville gå på verdens(i England) eklaste burger-sjappe “Burger King” (alt der inne smakar drit) og heller ikkje kapitalistiske bajs-emperie MacDonalds… Eg blei trøtt av all gåinga og måtte finne meg ein plass eg kunne henge, så eg jekk inn i ein diger bok-sjappe og planta beina trygt i “Computer” delen under “Linux” og “Programmering” (wohoo, masse DIGG bøker :D ). Før eg visste ordet av det hadde 2 timar gått og eg skulle møte folket. ;)

Neste morgon måtte me levere de 16 filmrullane til Pappa for filmen “Før Frokost” til ein film-lab i Soho. Det var tidleg på morgonen og det regna då me traska gjennom Soho’s gatar for å finne dette labaratoriet. Då me fann det filma eg då Pappa fekk overlevert filmrullane før me stakk til byen for å sjå på ting og tang. Eg var med Falke og Pappa i tre dagar :) Me spiste på restaurant kvar dag – godt med litt skikkeleg mat i motsetning til kva eg er så godt vant med her i Oxford.

Då eg va heime i Oxford jekk eg rett bort på Pub Oxford fordi eg visste det ville sitte folk der siden det var mandag – og det var rett. Så eg fekk snakka litt med ein koseleg hackar med navn Tom før eg jekk heim. Han jobba i eit sikkerhets firma som hacka klientane sine mot betaling – etter dei hadde klart å bryte inn i systema så skreiv dei diverse rapportar på svakhetar o.l. Ganske mange stilige historiar han hadde å fortelle, men de er konfidentielle så eg ska ikkje legge ut om dei her ;P