Merkelapp-arkiv: TV

Melodi Grand Prix 2011

I år såg eg MGP hjå Ragnhild i SmiB. 7 jenter og meg, Helene på Voss diverre. Her er mine stemmer:

12, Azerbaijan
10, Slovenia
08, Bosnia og herzegoniva
07, Estland
06, Danmark
05, Spania
04, Tyskland
03, Moldova
02, Sverige
01, Sveits

Me talte upp toppoengi her lokalt, det vart sjåande slik ut:

54, Irland
52, Estland
34, Tyskland
25, Serbia
23, Slovenia
22, Azerbaijan
19, Moldova
10, Spania

Korleis det vert sjåande ut til slutt er moro, sjølvsagt.

Me fann ut me må gjeva poeng til poenggjeverane neste gong. Denne gongen er iallfall min dom heilt klar:

Mest sexy, totalt sjarmerande, herleg og søt: Azerbaijan
Mest morosam: Slovenia
Søt støttepoeng: Latvia

Austblokklandene vert gode medlem
———–

Det som er veldig kult og interessant er at eg hev ein haug land eg ikkje kjenner i lista mi yver brukbar musikk. Sjølvsagt, det var ingen spesielt gode songar i MGP i år, men det er kult at ting er litt jamnare og at austblokklanda ikkje lagar toill og tøys.

Triplet med flau start

Eg blei utruleg skuffa (og ein del av mistankane mine blei bekrefta) då eg såg opninga av Triplet. Off. Stavanger sitt nye ungdomsprogram var så «wannabe hipt» og «ungt» som det kunne bli. Men så betra det seg heldigvis ei lita smule. Dette innlegget var eigentleg skrive på Aftenbladet sine debatt­-sider.

Du kan lesa heile debatten på aftenbladet.no.

Dårleg fyrste program, forbedringspotensiale

Eg sat igjen med ei kjensle av den «gode gamle» varianten der 40 år gamle tilsette i ein TV-kanal skal tene pengar på reklame mot ungdom: «Då må me ha någe kuuuult og ungdommeli åg trekka di te! Me lage et tøft programm!!!». Nett slik var det Triplet såg ut. Redigering og filming såg ut som om det var take av godt vaksne som eigentleg har grodd fast i kei lokal-TV, men som nett no skulle sleppa «ungdommen» ut i seg. Det ser flaut ut og er ikkje bra. Eg blei flau av å sjå denne episoda.

Men så såg eg like godt ei episode til. Denne gong i studio ­- og verkeleg, denne her episoda var mykje betre! Sjølve opninga på Metropolis var pinleg og dårleg. Det fekk meg til å ha utruleg låge forventningar til Triplet. Neste episode venta eg noko så dårleg at det faktisk virka litt betre.

Eg eeelskar sjølve tiltaket, det er heilt supert Lene! Men eg må seia gjennomføringa kunne ha vore betre. Men betrer det seg endå meir enn det har allereie, kan det henda det faktisk blir noko ein kan følgja med på innimellom.

Forresten, det er heilt enormt kult at de har podkast av programma! Makan til oppdatert lokal-TV har eg ikkje sett. (Men ein må ikkje ha ein iPod for å bruka podkastar, det er feilinformasjon og ikkje minst sterk marknadsføyring for eit allereie overhypa Apple­-produkt.)

Alt i alt, programmet har mykje forbedringspotensiale. Det kjennest veldig overfladisk og «hey, me vil vera kule». De skulle ha prøvd var å få nokre unge til å laga eit par innslag for dykk (Kyrre (søk) er ein utruleg god filmskapar, han hadde sikkert laga noko kult).

Debatten fortsatte, eg berre legg litt meir til. Heile debatten kan, som sagt, lesast her. Eg har skrive ein del andre innlegg der òg.

For såvidt enige, men…

Ja, du har heilt rett i det mesta du seie der, syns eg. Heilt te dette her: «…få nokre unge til å laga eit par innslag for dykk…» Dårr e jo allerede det der langtekkelige «Ein dag i mitt i liv»-greiene. Vil du verkeligt ha merr sånt, sånn at det kan ble ennå merr amatørmessigt preg på det heila?

Helge Larssen

Nei, eg meiner unge filmskaparar!

Neineinei :) Eg nemnde namn av den enkle grunn at eg her snakkar om kreativ skapande ungdom som kan laga film/innslag. Dei «Ein dag i mitt liv»-greiene er filma av ungdom som (ofte) ikkje kjenner filmmediet særleg godt og er redigert av ei som er tilsett av TV-Vest.

Eg pratar om at unge som kan det dei driv med blir engasjert til å laga skikkelege produkt, – frå idé til ferdig innslag. Det er særs avhengig av kva folk ein klårar dra inn, men ein kan vera heldig og få spreke ting. Nei, – men ein kan vera uheldig.

Forresten trur eg «Ein dag i mitt liv» kan bli veldig bra, problemet er at mykje kviler på personen som skal filme sine ferdigheiter. Eit eksempel på liknande (ofte bra) program er PS: Ung i Sverige. Eg har ikkje blitt skikkeleg imponert av nokon av «Ein dag i mitt liv»-innslaga endå, men eg trur det kjem. Dei har vald interessante folk, – dei burde berre hatt teknisk kompetente folk til å gjera resten. :)

Eg er einig med deg, – eg meinte at ein må få ungdom til å laga ungdommeleg innhald, ikkje vaksne til å laga innhaldet for å så lata ungdom «presentera det» eller berre vera deler i eit større puslespel.

Eg trur f.eks det der sex-programmet hadde vore mykje meir livlig og interessant om det ikkje hadde vore ei kei dame som hadde det. Ahvel, – det er ingen fasit i det heile, men eg kjenner mange flinke folk og eg trur det kunne blitt bra ;-)

Fortsett å utvikla konseptet iallfall, – om det får eit halvt år med betring kan det henda det blir veldig godt til slutt. Stå på :)